Yalakdere´nin çilesi bitti

Büyükşehir 60 günde köprü yapıp, hizmete açtı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Karamürsel`in Yalakdere Beldesi`nin merkezinden geçen ve beldeyi ikiye bölen derenin üzerine 60 günde köprü inşa ettirdi. Köprünün açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, beldede çilenin sona ermesinden duyduğu sevinci dile getirdi.

İKİ AYDA KÖPRÜ
Yalakdere Beldesi`ni ikiye bölen dere üzerine 50 yıl önce yapılan ve yıkılacak kadar harabeye dönen eski köprüyü yıktırıp, yeni köprü inşa eden Büyükşehir Belediyesi, dün törenle yaptığı köprüyü hizmete açtı. Törenin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman, 126 bin YTL`ye mal olan köprünün, 9 metre genişliğinde, 20 metre uzunluğunda olduğunu ifade etti. Toplam iki ayda yapılan çift şeritli köprüde, çift yaya geçidi bulunuyor. Yalakdere Belediye Başkanı Osman Özçiçek ise konuşmasında Büyükşehir Belediyesi`ne teşekkür etti. Özçiçek, “Bu köprü iki yakamızı buluşturdu. Çevre köylerimizle irtibatımız bu köprü sayesinde sağlandı” dedi.

DEPREMDE İŞE YARAMIŞTI
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Yalakdere üzerindeki köprünün yaşanan deprem sırasında D-130 Karayolu`nun kapanması nedeniyle yaralıların taşınmasında kullanıldığını dile getirdi. Karaosmanoğlu, “Buranın acil durumlarda geçiş önemi büyük. Yaşadığımız afette çok işimize yaradı. Bunun önemini bilerek, harabeye dönmüş köprüyü yıkıp, yenisini yaptırdık. Bundan sonra daha büyük hizmetlerin açılışlarını yapacağız” dedi.

YALAN HABERE SİTEM
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, konuşmasında yerel bir gazetede yaptığı esprinin çarpıtılarak habere dönüştürüldüğünü belirtti. Başkan, “Ben 44 belediye başkanımızla uyum içinde çalışıyorum ve hepsini seviyorum. Birileri aramızı bozmaya çalışıyor. Yaptığım sadece bir espriydi” şeklinde konuştu. Başkan ayrıca, kaynakların çar çur edilmeden, planlı ve programlı bir şekilde kullanıldığını dile getirerek, “Hedefimiz bu kenti Avrupa`nın en iyi ve en modern kenti haline getirmektir. Bunun için çalışıyoruz” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!