Yaşamlarını engelsiz kılıyorlar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylere umut olmaya devam ediyor

Yaşamlarını engelsiz kılıyorlar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, engelli öğrencilere sosyal hayatlarında imkânlar sağlamaya devam ediyor. Çeşitli aktivitelerle ve örnek projelerle özel öğrencilere hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, Gez-Gör projesiyle onları geziye çıkardı. Öğrenciler gerçekleşen geziyle Yalı Evleri, Karamürsel Tarihi Belediye Binası, Gölcük Değirmendere ve Karamürsel sahilini görme fırsatı yakaladı.

100 ENGELLİ ÖĞRENCİ KATILDI
Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen Gez-Gör Kocaeli gezi program,ı iki farklı güne ayrılarak 100 engelli öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Öğrenciler, uzman rehberler eşliğinde Yalı Evleri, Karamürsel Tarihi Belediye Binası, Gölcük Değirmendere ve Karamürsel sahilini gezdi. Gölcük-Karamürsel bölgesinde bulunan tarihi noktaları gezen özel öğrenciler,  sahil hattında eğlenceli vakit de geçirdi.


GEZİLERE ÜCRETSİZ KATILIM
Kocaeli’nin tarihi, turistlik ve doğal mekânlarını tanımaya olanak sağlayan Gez- Gör, hem Kocaelili vatandaşlara hem de farklı yerlerden gelen turistlere hizmet vermeye devam ediyor. 18 yaşından büyük olmak kaydıyla 20 kişilik gruplar, gezmek istedikleri turu internet sitesinden seçerek başvuru yapabiliyor.  Vatandaşlar www.gezgorkocaeli.com internet adresini ziyaret ederek katılım sağlayabildikleri gibi Büyükşehir 153 Çağrı Merkezi’ni arayarak da gezi programlarına ücretsiz katılım gösterebiliyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!