Yenişehir yenileniyor

Büyükşehir Belediyesi Yenişehir Mahallesi´nde yıllardır bitmeyen çamur ve toza son veriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yıllardır ihmal edilen Yenişehir Mahallesi`ni adeta yeniden inşa ediyor. Mahalleye 80 bin metre parke, 50.5 bin metre bordür döşeniyor. Yapılan çalışmaların yüzde 70`i tamamlandı.

TOZDAN KURTULUYORLAR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yazın tozdan, kışın çamurdan girilemeyen Yenişehir Mahallesi`nin sorunlarından kurtarıyor. Yaklaşık 40 gün önce başlatılan alt yapı çalışmaları, mahallenin sorunlarını ortadan kaldırmaya başladı. Yeni yapılanma ile birlikte mahalle adeta yeniden şekillenmeye başladı.

ÜÇ FİRMA ÇALIŞIYOR
Mahallenin baştan başa yenilenmesi operasyonu hızla devam ederken, üç firma aynı anda çalışmalarını sürdürüyor. Yenişehir Mahallesi`nde faaliyet gösteren Çözüm Yapı firması 20 bin metrekare parke, 13 bin 500 metre bordür, Mat İnşaat firması 23 bin metre kare parke, 14 bin metre bordür ve SY Yapı firması 37 bin metrekare parke ile 23 bin metre bordür döşeme işini tamamlamak için gece-gündüz çaba sarfediyor.

YETKİLİLER DENETLİYOR
Büyükşehir Belediye yetkilileri yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, eksikliklerin giderilmesi için uyarılarda bulunuyor. Yenişehir Mahallesi`nde bir süredir devam eden çalışmaların en kısa süre içinde tamamlanacağı ve vatandaşların ayaklarının çamurdan kurtulacağını belirtildi. Yoğun çalışma temposu ile birlikte mahallede ki çalışmaların yüzde 70`inin tamamlandığı ifade edildi.

VATANDAŞ MEMNUN
Adeta şantiye`ye dönen Yenişehir Mahallesi`nde yapılan çalışmalar sıkıntı yaratmasına rağmen, vatandaş oldukça mutlu. Yıllardır yazın toz, kışın çamur deryasından bunalan vatandaşlar, “Yıllardır ihmal edildik. Büyükşehir Belediyesi bölgemize bir girdi, pir girdi. Artık çilemiz biteceği için Büyükşehir Belediyesi`ne minnettarız” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!