Yıldızlı otel gibi yurt

Büyükşehir Belediyesi Kız Öğrenci Yurdu, yeni dönem için hazırlanıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin Eski Gölcük Yolu üzerinde faaliyet gösteren Belde A.Ş Kız Öğrenci Yurdu yeni eğitim öğretim yılına hazırlanıyor. Yaklaşık 17 dönüm arazi üzerine kurulu olan yurt, iki kişilik odaları, 24 saat sürekli sıcak su, internet bağlantılı bilgisayar odası, çizim odası, kafeterya ve çamaşırhane gibi olanaklarıyla yıldızlı otelleri aratmıyor.

BÜYÜK TALEP VAR
Eğitime verdiği katkıları ile dikkat çeken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, özellikle dışarıdan gelen ve barınma sorunu yaşayan öğrenciler için kurduğu yurtlarla büyük taktir topluyor. Kocaeli`ndeki bulunan yaklaşık 3 bin civarındaki yurt içinde, verdiği hizmet ve olanakları nedeniyle ilk sırada gösterilen kız öğrenci yurduna büyük talep var. Kapasitesi 300`den 420`ye yükseltilen Kız Öğrenci Yurdu`nun 15 Eylül-15 Haziran dönemini kapsayan 1 aylık ücreti ise 150 YTL.

GÜVENLİK ÖNCELİK
10 aylık eğitim dönemi boyunca tam kapasiteyle hizmet veren Kız Öğrenci Yurdu`nda en büyük önem ise temizlikten sonra güvenliğe veriliyor. Güvenliğin kendileri için büyük önem taşıdığını belirten Belde A.Ş Genel Müdürü Gültekin Gürüm, 17 dönümlük arazinin yol ve tel örgü boylarında 17 adet güvenlik kamerası bulunduğunu belirterek, “Kapıya kim gelirse gelsin güvenlik tarafından durdurulur. Kampüse yabancı tek bir kişi bile giremez.” dedi. Gürüm öğrencilerin de gizli çipli kartları olduğunu ve bunu girişteki cihaza göstermeden içeriye girişin söz konusu olmadığını aktardı.

YURDUN HEDEFİ
Amaçlarının öğrencilerin hayatını kolaylaştırmak olduğunun altını çizen Gürüm, “Buradaki öğrencilerimiz geleceğe hazırlanıyor. Onların bu hazırlık dönemlerini huzurlu ve rahat bir şekilde sadece derslerine konsantre olarak geçirmelerini istiyoruz. Bu nedenle de elimizden gelen tüm olanakları onların hizmetine sunuyoruz” diye konuştu.

24 SAAT SICAK SU
Kocaeli içindeki en gözde yurt arasında yer alan Belde A.Ş Kız Öğrenci Yurdu`ndaki prefabrik konutlarda iki kişinin kalabildiği iki oda bulunuyor. Ortak kullanma alanın yer aldığı prefabrik konutta bir mutfak tezgahı, yemek masası ve 24 saat sıcak suyun aktığı lavabo ve duş bulunuyor. 8 adet otomatik çamaşır makinesi bulunan yurtta, deterjanının da şirket tarafından karşılandığı sanayi tipi çamaşırhane ile öğrencilere hizmet veriliyor.

KAFETERYA`DAN BÜYÜK HİZMET
Kampus içinde öğrencilerin en önemli buluşma mekanı olan kafeterya da ise bir yandan yemek ve içecek ihtiyacı karşılanırken, diğer yandan da mühendislik öğrencilerine hizmet veren bir çizim odası yer alıyor. Kafeterya da ayrıca, 10 adet bilgisayar ile ortak yazıcı ve fotokopi makinesi de öğrencilerin hizmetine sunulmuş durumda.

Bu arada Körfez`e bakan oturma grupları da öğrencilerin favori mekanları arasında yer alıyor. Öğrenciler, soğuk havalar başlamadan sabah kahvaltıları ya da akşam yemeklerini gün batımını seyrederek yemenin keyfini yaşıyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!