Alikahya Stadyum Tramvayında çalışmalar sürüyor

Kocaelispor’un maçlarını oynadığı Alikahya’daki stada ve bölgeye ulaşımı kolaylaştıracak tramvay hattında çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

HABERLER - 05-07-2024 10:37

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kent içi ulaşımı rahatlatmak için gerçekleştirdiği raylı ulaşım çalışmaları devam ediyor. Mevcut tramvay hattını Kuruçeşme’ye kadar uzatan Büyükşehir, Alikahya Stadyum Tramvay Hattındaki çalışmalarını sürdürüyor. Toplam uzunluğu 3,8 km olan Alikahya Stadyum Tramvay Hattı, 2 etaptan oluşuyor.

ÇALIŞMALARDA SON DURUM

Alikahya Stadyum Tramvay Hattı projesi kapsamında bulunan Sultan Murat Caddesi üzerinde yağmursuyu U kanal betonarme imalatına devam ediliyor. 900 ton hat raylarının fabrika ortamında imalatları bitirilerek şantiyeye nakli yapıldı. Tramvay hattını besleyecek olan 2 adet trafo binası inşaatına devam ediliyor. Akarca Deresi üzerinde bulunan mevcut köprü yıkımına başlanırken yeni yapılacak köprü imalatlarından toplamda 650 metre uzunluğunda 24 adet fore kazık imalatı tamamlandı. Çalışmalar kapsamında muhtelif çaplarda yağmursuyu, içme suyu, atık su, elektrik ve Telekom hatlarının yapımı devam ediyor. Binnur ve Akyazı sokaklarından başlanarak tramvay hattı ile eşzamanlı olarak karayolu kazılarına başlandı ve Akyazı sokakta tramvay hattı ile kademe beton dökümü yapıldı. Sultan Murat Caddesi üzerinde çalışmalar sürüyor. Bağımsızlık Caddesi üzerinde karayolu kazı ve dolgu imalatlarına başlandı.

6 YENİ İSTASYON

Öte yandan yeni hat otogar depo alanından başlayacak ve en yakın noktadaki Bağımsızlık Caddesinde son bulacak. 3,8 kilometre uzunluğunda olacak hat 6 duraktan oluşacak. Hattın birinci durağı Fener Sokak ile Sultan Murat Caddesinin kesiştiği noktada, ikinci durağı Fatma Seher Hanım Sokağın İbni Sina Sokak ile kesiştiği yerde, üçüncü durağı Sakıp Sabancı Caddesi üzerinde Fenerli Sokak ile kesiştiği yerde, dördüncü durak Sakıp Sabancı Caddesi üzerinde Nar Çiçeği Sokak ile kesiştiği yerde, beşinci durak Bağımsızlık Caddesi üzerinde Yunus Emre Sokak kesişiminde, altıncı durak Bağımsızlık Caddesinin sonunda olacak.

Günün Diğer Haberleri