Bilgievleri’nde dolu dolu bir yıl öğrencileri bekliyor

Büyükşehir Belediyesi’nin ödüllü gençlik projesi Kılavuz Gençlik çatısı altında hizmet veren Bilgievleri’ne ön kayıtlar bugün itibariyle başladı

HABERLER - 09-09-2024 16:36

‘Mutlu Şehir Kocaeli’de çocukları ve gençleri geleceğin dünyasına donanımlı bir şekilde hazırlayan Büyükşehir Belediyesi ‘Kılavuz Gençlik’ projeleri ile fark yaratıyor. Model ve ödüllü gençlik projesi ‘Kılavuz Gençlik’ bünyesinde ilk ve ortaokul öğrencilerine ücretsiz eğitim hizmet veren Bilgievleri, Kocaeli’nin 11 ilçesinde bulunan 18 merkezde eğitim-öğretim faaliyetlerine devam ediyor. Yıllardır sergilediği eğitim kalitesi ile çocukların öncelikli tercihi olan Kılavuz Gençlik Bilgievleri’nden 2023 yılında 25 bin 300 öğrenci ile 5 bin veli faydalandı.

ÖN KAYITLAR BUGÜN BAŞLADI

Yeni dönemde de milli ve manevi değerlerine bağlı; kültürel, sosyal, bilimsel alanda gelişmiş ve yeteneklerinin farkında olan güzel ahlak sahibi bireyler yetiştirmeyi hedefleyen Bilgievleri’ne ön kayıtlar bugün itibariyle başladı. 2024-2025 eğitim-öğretim dönemi kayıtlarının online olarak bugün itibariyle başladığı Bilgievleri’ne başvurular 15 Eylül Pazar günü sona erecek. Bilgievleri’nde dersler 16 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Atölye kayıtları 1 Ekim Salı günü itibariyle Bilgievleri’nden alınacak, faaliyetler ise 14 Ekim Pazartesi günü başlayacak.

EĞLENCELİ VE EĞİTİCİ ETKİNLİKLER

Kılavuz Gençlik Bilgievleri’nde 6-14 yaş aralığındaki öğrencilere nitelikli eğitim ve sosyal belediyecilik anlayışıyla bir ev ortamı sunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çocukların ve gençlerin enerjilerini, becerilerini doğru yönde kullanmalarına olanak sağlayarak yeteneklerini keşfetmelerine imkân tanıyor. Haftanın 7 günü eğitim verilen Bilgievleri’nde öğrencilere okuldaki derslerine takviye amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun ders destek programı, değerler eğitimi, kültürel, sosyal ve sportif gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla kulüp ve atölye faaliyetleri, rehberlik hizmetleri, tematik kamplar, bilişim faaliyetleri ve kütüphane hizmetleri sunuluyor.

Günün Diğer Haberleri