Büyükşehir’den İzmit Vadi Evleri’ne yeni mesire alanı

Büyükşehir, İzmit Vadi Evleri’nin hemen yanında yer alan atıl alanı yeşillendirerek kente yeni mesire alanı kazandıracak

HABERLER - 17-10-2024 12:18

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’nin dört bir yanını yeşillendirmeye, kent halkına yeni mesire alanları kazandırmaya devam ediyor. Büyükşehir, bu kapsamda İzmit Vadi Evleri’nin hemen yanında yer alan atıl alanı yeşillendirmek ve mesire alanı olarak kent halkının hizmetine sunmak için kolları sıvadı. 30 bin 935 metrekarelik alanda çalışmalara başlayan Büyükşehir, proje kapsamında alanın temizlenmesine ve toprak serimine başladı.

YÜZLERCE AĞAÇ DİKİLECEK

Proje kapsamında Büyükşehir, alana ilk etapta 7 bin 500 metreküp toprak sererek hazır hale getirecek. Sonraki aşamada ise Büyükşehir; çam, servi, ıhlamur, meşe ve çam fıstığı gibi ağaçların da içerisinde bulunduğu yüzlerce ağacı toprakla buluşturacak. Çalışmaların tamamlanmasının ardından kent sakinleri aileleriyle birlikte keyifle vakit geçirebilecekleri bir mesire alanına daha kavuşacak.

28 MİLYON 240 BİN 745 METREKARELİK YEŞİL ALAN

Kocaeli’de açık yeşil alan miktarını 28 milyon 240 bin 745 metrekareye çıkaran Büyükşehir, kişi başına düşen yeşil alan miktarını ise 13,58 metrekareye yükselterek kent genelinde vatandaşların huzurla vakit geçireceği alanlar oluşturdu. Sahil parkları ve millet bahçelerini kente kazandıran Büyükşehir, yeşil alan miktarını artırmak için çalışmalarını sürdürecek.

 

Günün Diğer Haberleri