ENGELSİZ ŞEHİR ŞÛRASI VE ÇALIŞTAYI

Genel Haberler - 08-06-2022 10:39

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan ŞURA Kent Politikaları ve Araştırmaları Merkezi öncülüğünde`, Valilik, Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Kocaeli Ticaret Odası, Kocaeli Sanayi Odası, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Kocaeli Kent Konseyi işbirliği ile Kocaeli Sürdürülebilir Engelsiz Şehir Eylem Planı Hazırlanmasına yönelik çalışmalar başlatılmıştır.

Engelsiz Şehir konularında faaliyet gösteren tüm paydaşlar ile ortak akılda buluşularak; geçmiş deneyimler, mevcut durum, gelecek planlamaları ile iyi uygulama örneklerinin konuşulması hedeflenmiştir.

Kocaeli Valimiz Seddar YAVUZ,  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir BÜYÜKAKIN, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan ASLAN ve Bilgilendirme Sunumunu yapan Kocaeli Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ufuk KOÇAK’ın katılımıyla Kadın ve Aile Şurası ve Çalıştayı gerçekleştirmiştir.

Engelsiz Şehir Şurası ve Çalıştayı 9 masa başlığında; 1200 katılımcının bulunduğu 105 Kamu Kurum-Kuruluşu, Özel Teşebbüs Temsilcilerinin davet edildiği “Şûra”, 278 katılımcıyla Çalıştay oturumlarımız tamamlanmıştır.

Engellilik ve Aile Sosyal Hayat ve Toplumsal Farkındalık Erişilebilir Kent Eğitim İstihdam ve İş Hayatı Sağlık ve Spor Kültür ve Sanat Teknoloji ve Akıllı Uygulamalar  Aktif Yaşlılık

Elde edilecek raporlar, hazırlanacak Sürdürülebilir Engelsiz Şehir Eylem Planının hazırlanmasına katkı sağlanacaktır

 

Günün Diğer Haberleri