‘Gelin Tanış Olalım’da KOÜ’lü gençler enerji depoladı

Büyükşehir’in Umuttepe Kampüsü’nde gerçekleştirdiği ‘Gelin Tanış Olalım’ etkinliğinde kaynaşan KOÜ’lü gençler güzel anılar biriktirdi

HABERLER - 17-10-2024 15:19

Üniversite eğitimi almak için ülkemizin dört bir tarafından Kocaeli’ye gelen öğrencilerin kaynaşması ve kente daha iyi uyum sağlaması için akademik yılın ilk yarısında Umuttepe Kampüsü'nde ‘Gelin Tanış Olalım’ etkinliği düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, gençlerin üniversite hayatına keyifli ve verimli bir başlangıç yapmalarına olanak sağladı. Kocaeli Üniversitesi ile iş birliği içerisinde gerçekleştirilen etkinlik 3 gün boyunca renkli görüntülere sahne olurken, festival havasında düzenlenen organizasyondan oldukça memnun kalan öğrenciler Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın'a teşekkür etti.

GENÇLER SOSYALLEŞME İMKANI BULDU

‘Kılavuz Gençlik’ çatısı altında faaliyet gösteren Akademi Üniversite Genç Mekân Birimi her yıl geleneksel olarak düzenlenen etkinlikte öğrencileri Büyükşehir’in akademik ve sosyal faaliyetleri hakkında bilgilendirdi. Gençlere yönelik çalışmaları anlatan Büyükşehir Belediyesi ekipleri; bilgi yarışmaları, hediye çekilişleri, basketbol turnuvası, eğlenceli oyunlar, ikramlar, açık hava sineması, müzik gruplarının konserleri ve çeşitli sahne etkinlikleriyle gençleri doyasıya eğlendirerek sosyalleşmelerine imkan sağladı. Spor, sanat, kültür ve bilim gibi alanlarda faaliyet gösteren öğrenci kulüpleri ise bir taraftan üye ve tanıtım çalışması yaparken diğer taraftan da eğlenceli ve bilgilendirici aktiviteler gerçekleştirdi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN MEST EDEN 90’LAR KONSERİ

‘Gelin Tanış Olalım’ etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediye Konservatuvarı eğitmenleri tarafından KOÜ Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde 90’lar konseri gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Ses Eğitmeni Tuğçe Erenci’nin enfes yorumuyla solist olarak yer aldığı konserde Oda Orkestrası Şefi Engin Şen de piyano ve seslendirdiği şarkılarla adeta nostalji rüzgarları estirdi. Katılımın yoğun olduğu konserde dinleyicilere 90’lı yılların pop şarkılarından oluşan bir repertuar sunuldu. Şarkılara hep bir ağızdan eşlik eden öğrenciler konserde doyasıya eğlendi.

‘KARDEŞ PASI’ İLE POTADA ŞOV YAPTILAR

Etkinlikler kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından Umuttepe’de düzenlenen Kardeş Pası 3x3 Sokak Basketbolu Şampiyonası’na gençler yoğun ilgi gösterdi. Heyecanlı ve bir o kadar da çekişmeli müsabakalara sahne olan şampiyonada basketbol tutkunu gençler her sayı için kıyasıya yarıştı. Turnuvada 14 takım 3 asil 2 yedek olmak üzere 5 oyuncu ile sahaya çıkarken gençler potada adeta şov yaptı. Nefes kesen Kardeş Pası finalinde Tara Toker birinci, Mambators ikinci, Black Label üçüncü oldu. Şampiyon takım 18 bin TL, ikinci takım 14 bin TL, üçüncü takım ise 12 bin TL tutarında spor hediye çeki kazandı.

AÇIK HAVADA ‘AYLA’ FİLMİNİ İZLEDİLER

Kocaeli Üniversitesi öğrencileri, Umuttepe Kampüsü Amfi Tiyatro Alanı’nda dokunaklı bir hikayesi olan ‘Ayla’ filmini izlemenin keyfini yaşadı. Büyükşehir ile sinemanın büyüsünü açık havada yaşayan yüzlerce öğrenci keyifli vakit geçirdi. Etkinlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilere patlamış mısır ve gazoz ikramı yapılırken öğrencilerin cep telefonlarıyla yaptıkları görsel şölen de eşsiz bir görüntü oluşturdu.

Günün Diğer Haberleri