KOBİS yenilenmeye ve büyümeye devam ediyor

Büyükşehir, Darıca Millet Bahçesi 3. Etapta bulunan Darıca Kütüphanesi ve TÜBİTAK Teknopark’a KOBİS istasyonları kurdu

HABERLER - 17-10-2024 11:51

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli Akıllı Bisiklet Sistemi “KOBİS” projesi 12 ilçede hizmet veriyor. 2023’ün son çeyreğinde yeni konseptle 4 adet istasyon yenilenmiş ve Kocaeli Üniversitesi Arslanbey Kampüsü’nde 3 istasyon kurulumu gerçekleştirilmişti. Büyükşehir, 2024 yılında da çevresel ve sürdürülebilir ulaşım projesi olan KOBİS’i daha çok vatandaşın hizmetine sunmak için hızla çalışıyor. Bu kapsamda Darıca Millet Bahçesi 3. Etaba KOBİS istasyonları kuruldu.

535 BİSİKLET, 81 İSTASYON

Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nca yürütülen KOBİS, kent içi erişimi kolaylaştırırken, toplu taşıma sistemlerine de besleyici nitelikte ara imkanlar sunuyor. Son olarak Darıca Millet Bahçesi 3. Etabında bulunan Darıca Kütüphanesi ve TÜBİTAK Teknopark istasyonlarının kurulumunu tamamlayan Büyükşehir, KOBİS istasyon sayısını 79’dan 81’e çıkarttı. Toplam 535 bisikletle severlere hizmet veren KOBİS, önümüzdeki dönemde de yenilenme ve büyüme çalışmaları devam edecek.

Günün Diğer Haberleri