“Özel çocuklarımız bu merkezde hayata tutunacak”

Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi’ni inceleyen Başkan Büyükakın, yaptıkları her yatırımda ve hizmette vatandaşın hayatına dokunduklarını söyledi

HABERLER - 03-07-2024 10:16

Özel gereksinimli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan ve kente kazandıracağı Engelsiz Yaşam Merkezlerinin birini Gebze bölgesi için inşa eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu bağlamda kent genelinde yapımı tamamlanan ve devam eden birçok projeyi yerinde takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gebze Millet Bahçesi alanında yapımı hızla devam eden Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Projede inşaatın ilerleme oranının yüzde 65’e ulaştığı bilgisini alan Başkan Büyükakın, “Gebze Engelsiz Yaşam Merkezimiz çok yakın zamanda hizmet vermeye başlayacak. Bu merkezde günde 500 özel birey hizmet alacak” dedi.

“SOSYAL HAYATA AKTİF KATILACAKLAR”

Başkan Büyükakın’a incelemeleri sırasında Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, Yapı Kontrol Dairesi Başkanı Serkan Ihlamur ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ebubekir Ardıç eşlik etti. Teknik personelden bilgi alan Başkan Büyükakın, binayı gezerek merkezin geldiği son durumu yerinde gördü.  Yaptıkları her yatırımda ve hizmette vatandaşın hayatına dokunmaya gayret gösterdiklerini belirten Başkan Büyükakın, “Engelli ve özel gereksinimli bireylerin hayatın her alanına entegre edilmesi için kararlı bir şekilde çalışıyoruz. Engelli vatandaşların sosyal hayata daha aktif katılımını sağlamak amacıyla çeşitli projeler hayata geçiriyoruz. İzmit ve Gebze Engelsiz Yaşam Merkezleri bunlardan biri. Burada yeni bir konsept oluşturuldu. Farklı engel grupları ve farklı yaş gruplarından oluşan özel bireylerimize burada kucak açacağız. Bu merkezde günde 500 engelli birey hizmet alacak. Engelsiz Yaşam Merkezimiz özel çocuklarımızın yanı sıra ailelerinin de rahatlamasına imkân sağlayacak. Ayrıca özel rehabilitasyon merkezlerinde verilmesi çok mümkün olmayan hizmetlerin bir kısmının burada verilmesi mümkün olacak” ifadelerini kullandı.

“ENGELLİ HİZMETLERİNİN KALİTESİ ARTTI”

Konuşmasında engelli hizmetlerinin kalitesinin arttığına vurgu yapan Başkan Büyükakın, “Bunlar çok büyük yatırımlar. Yaklaşık 7 bin metrekareye varan kapalı alan imalatı ve bunun yanı sıra 160-170 milyonu bulan bir yatırım bedeli var. Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi; Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçelerimizi kapsayacak şekilde Gebze bölgesine hitap ederken, İzmit Engelsiz Yaşam Merkezi ise diğer ilçelerimize hizmet edecek şekilde dizayn ediliyor. İlk etapta böyle başlayacağız. Sonrasında tekrar ihtiyaçlara göre yeni planlamalar yapılacak” bilgisini verdi.

BÜYÜKGÖZ: BÜTÜNCÜL HİZMET VERİLMİŞ OLACAK

Gebze Belediye Başkanı Büyükgöz ise konuşmasına Başkan Büyükakın’a teşekkür ederek başladı. Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi’nin yapımı ile birlikte kompleks bir hizmet bütünlüğünün sağlandığını söyleyen Büyükgöz, “Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası bölgesine burada bütüncül bir hizmet verilmiş olacak. Şimdiden ailelere hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

BU MERKEZDE HAYATA TUTUNACAKLAR

Sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle özel bireylerin hayata katılımını sağlayan Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi, Gebze Millet Bahçesi’nde 6 bin 751 metrekare alanda bodrum ve zemin kat üzerine 2 kat olarak inşa ediliyor. Engelli bireylerin kendilerini geliştirebilecekleri, ilgi duydukları ve yetenekli oldukları alanlarda eğitim almalarını sağlayabilecek atölyelerin yer aldığı merkezde her şey en ince detayına kadar düşünüldü.

MERKEZDE NELER VAR?

Gebze Engeliz Yaşam Merkezi’nde 5 adet otizm grup eğitim odası, 7 adet otizm bireysel eğitim odası, duygu bütünleme odası, psikiyatri, oyun odası, uygulama evi, bilişim ve resim atölyesi, el sanatları atölyesi, okuma ve oyun atölyesi, dans atölyesi, müzik-mutfak atölyesi, erkek-kadın hidroterapi havuzu (2 adet havuz güvertesi), 2 adet gündüz bakım odası, 3 adet erken çocuk bireysel odası, oyun odası, duyu bütünleme odası, erken çocuk grup odası ve 2 adet uyku odası özel bireylere hizmet verecek. Merkezde ayrıca spor salonu, bay-bayan engelli soyunma duş, mescit, aile danışmanlığı, psikiyatrı, toplantı odası, arşiv, 4 adet bireysel derslik, yemekhane, mutfak atölyesi, idari personel, aile eğitim birimi, idari sorumlu, elektrik odası, öğretmenler odası, akıl ve zekâ oyunları atölyesi, 5 adet derslik, çok amaçlı salon, kütüphane ve bireysel derslikler yer alacak.

 

 

Günün Diğer Haberleri