STRATEJİK PLAN ŞURASI VE ÇALIŞTAYI

Genel Haberler - 07-11-2023 10:10

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan ŞÛRA Kent Politikaları ve Araştırmaları Merkezi öncülüğünde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2025-2029 Stratejik Planının hazırlanmasına yönelik çalışmalar başlatılmış olup, katılımcı bir yöntemle Belediyenin geleceğine yön verecek strateji ve faaliyetlerin belirlenmesinde iç ve dış paydaşlarımızın görüş, öneri ve beklentilerinin alınması hedeflenmiştir.

Bu hedef doğrultusunda 07 Kasım 2023 tarihinde Kocaeli Kongre Merkezi’nde "Geleceğe Bakış” Vizyondan Eyleme Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2025-2029 Stratejik Planı Çalıştayı  gerçekleştirilmiştir. Programda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir GÜNDOĞDU, teknik sunumu yapmak üzere Kocaeli Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Ayşe GÜNSEL ile 72 farklı kurum/birimden 400 katılımcı hazır bulunmuştur.

2025-2029 Stratejik Planı Çalıştayında iç paydaş ve dış paydaşların birlikte katkılarını sunabileceği aşağıda yer alan 6 tema özelinde odak grup görüşmeleri yapıldıktan sonra iç paydaşların katılımı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin GZFT Analizi yapılarak çalıştay tamamlanmıştır.

Sürdürülebilir Ekonomik Kalkınma Altyapı, Kentsel Gelişim ve Dirençli Şehir Sürdürülebilir Çevre Yönetimi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Turizm, Kültür ve Sanat ile Marka Şehir Kocaeli Geleceğimizin Teminatı Gençler.

2025-2029 Stratejik Planı Çalıştayı’ndan elde edilecek rapor, önümüzdeki dönemin stratejik planının Kocaeli için en iyi şekilde hazırlanmasına katkı sağlayacaktır.

 

 

 

 

 

 

 

Günün Diğer Haberleri