TARIM ŞÛRASI VE ÇALIŞTAYI

Genel Haberler - 02-12-2021 10:06

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan ŞURA Kent Politikaları ve Araştırmaları Merkezi öncülüğünde`, Valilik, Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Kocaeli Ticaret Odası, Kocaeli Sanayi Odası, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Kocaeli Kent Konseyi işbirliği ile Kocaeli Sürdürülebilir Tarım Eylem Planı çalışmaları başlatılmıştır.

Tarım alanında ilgili tüm paydaşlar ile ortak akılda buluşularak; geçmiş deneyimler, mevcut durum, gelecek planlamaları ile iyi uygulama örneklerinin konuşulması hedeflenmiştir.

Kocaeli Valimiz Seddar YAVUZ,  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir BÜYÜKAKIN, anahtar konuşmacı Gazeteci, TV Programcısı Cem SEYMEN’ nin katılımıyla Tarım Şurası ve Çalıştayı gerçekleştirmiştir.

Tarım Şurası ve Çalıştayı 10 masa başlığında; 500 katılımcının bulunduğu 103 Kamu Kurum-Kuruluşu, Özel Teşebbüs Temsilcilerinin davet edildiği “Şûra”, 238 katılımcıyla Çalıştay oturumlarımız tamamlanmıştır.

02.12.2021 Perşembe günü Kongre Merkezinde, kentteki ilgili tüm aktörlerin aktif katılımı ile gerçekleştirilen çalıştay programında 10 ana başlıkta çalışma masaları yer almıştır;

 

 

Tarımsal Mevzuat Ve İmar Planları Bitkisel Üretim Faaliyetleri Hayvancılık Faaliyetleri Su Ürünleri ve Balıkçılık Tarımsal Sulama ve Su Yönetimi Kentsel ve Alternatif Tarım Tarım Turizmi Akıllı Tarım ve Dijital Pazarlama Tarımda Eğitim ve Çevre Bilinci Tarım Sosyolojisi

 

Elde edilecek raporlar, hazırlanacak Kocaeli Sürdürülebilir Tarım Eylem Planına katkı sağlayacaktır.

Günün Diğer Haberleri