37 bin dekar mısır tarlası tarıma kazandırıldı

Büyükşehir’in çiftçilere sağladığı tohum ve gübre desteğiyle atıl durumdaki 37 bin dekar mısır tarlası tarıma kazandırıldı

37 bin dekar mısır tarlası tarıma kazandırıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “Ekilmedik bir karış toprak kalmasın” sloganı ile hem tarım ve hayvancılığı geliştirmek, hem de çiftçilerin gelir düzeyini artırmak için üreticilere onlarca kalem hibe desteği sağlıyor. Bu kapsamda Büyükşehir’in yem bitkisi tohumu projesi kapsamında yüzde 50 hibeli mısır tohumu ve organomineral katı taban gübresi desteğinden yararlanan çiftçiler, olgunluğa ulaşan mısırların hasadına başladı.

MISIR TOHUMU VE GÜBRE DESTEĞİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın, sürdürülebilir tarım anlayışıyla her yıl çiftçilere verdiği onlarca destek üreticilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Bu kapsamda Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünce il genelinde yürütülen yem bitkisi tohumu destekleme projesi kapsamında talebi alınan yaklaşık 1800 çiftçiye yüzde 50 hibeli 23 bin paket katı organomineral taban gübresi ile 2 bin 200 paket dane mısır ve 3 bin paket silajlık mısır tohumu verildi.

ÇİFTÇİLERİN HASAT MESAİSİ BAŞLADI

Mazot desteğiyle birlikte küçük ve büyükbaş hayvanlar için yem olarak kullanılan mısır tohumlarını toprakla buluşturan çiftçiler, olgunluğa ulaşan ürünlerinin hasadına başladı. Slaj biçerdöverlerle tarladaki mısırların kısa sürede hasadı yapılıyor ve yemlik olarak kullanıma hazır hale getiriliyor. Tohum, gübre ve mazot desteğiyle bu yıl Kocaeli genelinde 37 bin dekar mısır tarlası tarıma kazandırıldı.

MISIRDA VERİM YÜKSEK

Kandıra Selimköy Muhtarı Selim Akçay’ın 50 dönümlük tarlasında yapılan hasatta 250 ton slajlık mısır elde edildi. Yıllardır çiftçilik yapan Akçay, bu yıl verimin yüksek olduğunu belirterek, tarımsal desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür etti.

İLGİLİ
HİZMET

Yem Bitkisi Tohum Desteği

İlkbahar ve sonbahar dönemlerinde çiftçilerimize yem bitkisi tohumu desteği sağlanmaktadır.

Yem Bitkisi Tohum Desteği

Yem bitkilerinin üretim ve tedarik zincirini güçlendirmek üzere Yem Bitkisi Destekleme Programını geliştirdik. Proje kapsamında 4 yılda; 7.000 çiftçimize 5.400 ton; arpa, buğday, yonca, yem bezelyesi, süt otu, mısır vb. yem bitkisi tohumunu %50 hibeyle verdik.


2019: 3.600 Çiftçi, %50 hibeli, 1.250 Ton Tohum Desteği

2020: 3.500 Çiftçi, %50 hibeli, 800 Ton Tohum Desteği

2021: 4.800 Çiftçi, %50 hibeli, 1.400 Ton Tohum Desteği

2022: 7.000 Çiftçi, %50 hibeli, 1.950 Ton Tohum Desteği

Çiftçi

Talep toplama dönemlerinde güncel ÇKS belgesi ile Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne başvuru yapılması gerekmektedir.

Şehit Rafet Karacan Bulvarı No:50 Körfez Mah. İzmit/Kocaeli

Talep edilmesi durumunda İzmit, Kandıra, Karamürsel ve Gebze ilçesinde talep toplama işlemleri gerçekleştirilmektedir.

Ne zaman?

İlkbahar dönemi için mart ve nisan aylarında, sonbahar dönemi için ağustos ve eylül aylarında talep toplanmaktadır.

 

Nasıl haberdar olabiliriz?

Kurumsal internet sitesi ve sosyal medya hesapları, kurumsal SMS, medya

Bu içerik 06-09-2024 10:47'da eklendi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!