Başkan Büyükakın, yıllardır süren sorunu çözdü

Başkan Büyükakın, Alikahya Turnaoğlu Caddesi’ndeki doğalgaz sorununu çözdü

Başkan Büyükakın, yıllardır süren sorunu çözdü

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İzmit Fatih Mahallesi'nde yer alan Alikahya Turnaoğlu Caddesi çevresindeki konutlarda yaşayan vatandaşlarla bir araya geldi. Uzun süredir doğalgaz bağlantısı talep eden bölge sakinlerinin istekleri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin attığı adımlarla çözüme kavuştu. AK Parti İzmit İlçe Başkanı Halil Dokuzlar ve Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Numan Balaban’ın da katıldığı buluşmada, vatandaşların talepleri dinlendi ve çözüm sürecindeki son durum ele alındı.

DOĞALGAZ SORUNU İMAR DEĞİŞİKLİĞİYLE AŞILDI

Bölgenin küçük sanayi alanı olarak planlanmış olması nedeniyle uzun süredir doğalgaz talebine karşılık bulamayan Alikahya Turnaoğlu Caddesi’ndeki konutlar için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi devreye girdi. Başkan Büyükakın’ın girişimiyle söz konusu bölgede yapılan imar değişikliği, konutları ticaret alanı kapsamına alarak doğalgaz bağlantılarının önünü açtı. Başkan Büyükakın, yaptığı açıklamada, "Göreve geldiğimizde, bu bölgedeki konutların doğalgaz talepleri karşılanamıyordu. Konutları koruyarak yeniden bir planlama yaptık ve vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirdik," dedi.

ALİKAHYALILARA DOĞALGAZ MÜJDESİ

Başkan Büyükakın, imar değişikliği sayesinde vatandaşların doğalgaz taleplerinin artık karşılanacağını belirtti. "Alikahyalı komşularımıza hayırlı olsun," diyen Başkan Büyükakın, bölgenin gelişimi için çalışmaların devam edeceğini ifade etti. Vatandaşlar ise sorunlarının çözüme kavuşmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirerek Başkan Büyükakın ve ekibine teşekkürlerini iletti.

YENİ PROJELER YOLDA

Buluşmada ayrıca bölgedeki diğer talepler de değerlendirildi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bölgeyle ilgili projelerin en kısa sürede hayata geçirileceğini belirterek vatandaşların isteklerini öncelik sırasına göre ele alacaklarını ifade etti. Başkan Büyükakın’ın Alikahya’da gerçekleştirdiği bu çözüm odaklı yaklaşım, bölge sakinleri tarafından büyük takdir topladı.

Bu içerik 26-09-2024 14:32'da eklendi.