‘’Bu millet bir gecede karanlığı aydınlığa dönüştürdü’’

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde bir basın mesajı yayınlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, önemli mesajlar verdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde bir basın mesajı yayınladı. Başkan Büyükakın, 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla Cumhuriyet’e sahip çıkan her bir vatandaşımızın gözlerindeki inanç, yüreklerindeki vatan sevgisi, ortaya koydukları cesaret ve kararlılığın, eşsiz bir kahramanlık destanına dönüştüğünü ifade ederek, ”Aziz milletimiz bir gecede karanlığı aydınlığa, korkuyu cesarete, ihaneti sadakate dönüştürdü” dedi.

Tarihten gelen, içimizi kuşatan, damarlarımızda ve ruhumuzda her daim saklı kalan bağımsızlık ruhumuzu kimsenin yok edemeyeceğini 15 Temmuz’da tüm dünyanın bir kez daha öğrendiğini belirten Başkan Büyükakın, şu ifadeleri kullandı; ”Birlik ve beraberlik ruhunun bir milleti millet yaptığını İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy şu dizeleriyle çok iyi anlatır; ‘Girmeden bir millete tefrika, düşman giremez. Toplu vurdukça gönüller, onu top sindiremez. Sen, ben desin efrat, aradan vahdeti kaldır. Milletler için, işte kıyamet o zamandır.’ En temel konularda bile bir araya gelemeyen milletlerin kendi sonunu hazırladıkları bilinciyle, 15 Temmuz kara gecesini aydınlık geleceğe tek yürek olarak çıkarmayı başardık.

Bu kahramanlık, sadece bir geceye sığdırılamayacak kadar büyük bir mücadelenin ve fedakârlığın sembolüdür. Her bir şehidimizin kanıyla sulanan bu topraklar, bizlere emanet edilen kutsal bir mirastır. Bizler, bu mirası koruyarak ve daha da ileriye taşıyarak gelecek nesillere aktarma sorumluluğuna sahibiz. O gece, milletimizin ‘vatan’ için attığı adımlar, bağımsızlık yolunda atılan en anlamlı adımlardı.

Bugün, demokrasimizin ve milli birliğimizin değerini bir kez daha hatırlamalı ve bu uğurda verilen mücadeleyi unutmamalıyız. 15 Temmuz, bizlere bir kez daha göstermiştir ki, milletimizin iradesi her türlü engelin üstesinden gelecek güçtedir. Milletimizin azmi, aydınlık yarınlarımızın en büyük teminatıdır.

Bu vesileyle, demokrasimize ve bağımsızlığımıza kasteden hainlere karşı bir kez daha uyanık olmamız gerektiğini vurgulamak istiyorum. Milletimizin geleceğini karartmaya çalışanlara karşı hep birlikte, tek yürek olarak mücadele etmeye devam edeceğiz. Unutmayalım ki, özgürlüğümüz ve demokrasimiz, her birimizin sorumluluğu altındadır.

Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şükran ve minnet duygularımızı sunuyorum. Onların kahramanlıkları ve fedakârlıkları, her daim yüreklerimizde yaşayacak.

Hep birlikte daha güçlü bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. Demokrasiye ve bağımsızlığa olan inancımızla, yarınlarımızı daha aydınlık kılacağız.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8. yılında yine önemli ve anlamlı bir program düzenliyoruz. Hazırladığımız özel program, 15 Temmuz destanını yeni kuşaklara anlatacak ve ulusal hafızanın tarihsel sürekliliğine hizmet edecek. Bu özel programda “Vatana Can Verenler” rahmet ve minnetle anılacak.

Sekapark Uçurtma Tepesi önünde 15 Temmuz Pazartesi akşamı saat 20.00’de gerçekleşecek programımıza birlik ve beraberliğimizi dünyaya göstermek için tüm Kocaelili hemşerilerimi davet ediyorum.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'müz kutlu olsun.”

Bu içerik 14-07-2024 09:38'da eklendi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!