Büyükakın: Yiğidolar şehrimizin kültürel zenginliklerinden biri

Kartepe Seka Kamp alanında yapılan Sivas 3. Gardaşlık Buluşmasına katılan Başkan Büyükakın, Sivas’ın Cumhuriyet şehri olduğunu söyledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin katkıları ile Kocaeli Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen “Sivas 3. Gardaşlık Buluşması” Kartepe Seka Kamp alanında gerçekleştirildi. 7’den 70’e Kocaeli ve çevre illerden vatandaşların katıldığı etkinlikte yöresel ürünlerin sergilendiği stantlar açılırken, çocuklar Kocaeli Büyükşehir’in kurduğu oyun gruplarında eğlendi. Yerel sanatçıların sahne aldığı programda Sivas esintisi yaşandı. 

YOĞUN KATILIM

Birbirinden farklı eğlenceli etkinliklerin ve ikramların verildiği 3. Gardaşlık Buluşmasına Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Erdem, AK Parti Kocaeli Milletvekili Veysal Tipioğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Kocaeli Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Büyükşehir Başkan Vekili Hasan Soba, Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Kadir Zortaş, siyasi parti il ve ilçe başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

CUMHURİYET ŞEHRİ SİVAS

Sivas’ın Cumhuriyet şehri olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Başkan Büyükakın, “Cumhuriyetimizin temelleri Sivas’ta atıldı. O temellerin atılmasına vesile olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere öylesi zor bir dönemde ona sahip çıkan oradaki tüm Sivaslılara ve onların evlatlarına buradan selam yolluyoruz. Tabi Kocaeli’de çok zengin bir kültür mozaiği söz konusu, sadece Sivas’tan değil Anadolu’nun birçok şehrinden Kocaeli’ye göçüp gelmiş, burayı yurt tutmuş, burada hemhal olmuş, bu şehre değer ve renk katmış çok farklı yerden hemşerilerimiz var. Her biri bu şehrin rengini, ahengini ve bir güzelliğini ifade ediyor. Şehrimizin en önemli kültürel zenginliklerinden biri olan Yiğidolarla ise bugün bir araya geldik. Birbirimize sımsıkı sarılmaya devam edeceğiz. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daha da artırarak memleketimizin büyümesi ve güçlenmesi için hep birlikte çalışmayı sürdüreceğiz. Bu güzel buluşmada emeği geçenlere, gösterdikleri ilgi ve alakaya çok teşekkür ediyorum” dedi.

“4 EYLÜL RUHUNU YAŞATANLARA TEŞEKKÜR EDERİZ”

Vali İlhami Aktaş ise böyle güzel bir ortamda, kardeşlik ruhuyla bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Vali Aktaş, “Bugün burada olmamız ve olmanız bizim için çok kıymetli. Bu birlik ve beraberlik devam ettiği sürece Sivaslı hemşerilerimizle birlikte olmaktan memnuniyet duyacağız” ifadelerini kullandı. Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk de 4 Eylül ruhunu yaşatan Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Dernek ve yönetimine teşekkür etti. AK Parti Kocaeli Milletvekili Veysal Tipioğlu, Sivas’ın her zaman kardeşlik, birlik ve dirlik sembolü olduğunu söyledi. Gardaşlığın bir dayanışma kültürü olduğunu aktaran Tipioğlu, “Geçmişten gelen bu kültürü yaşatmak ve geliştirmek için bir aradayız” şeklinde konuştu.

BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A TEŞEKKÜR

Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Kadir Zortaş da etkinliğe katılan Sivaslı ve Kocaelili hemşerilerine teşekkür ederek konuşmasına başladı. Zortaş, organizasyonda emeği geçen ve her zaman Sivaslıların yanında olan Başkan Büyükakın’a da teşekkür etti.

 

BAŞKANA BAĞLAMA HEDİYE EDİLDİ

Seka Kamp alanında gardaşlık buluşmasına katılan vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Büyükakın’a protokol konuşmalarından sonra Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Kadir Zortaş tarafından bağlama hediye edildi. Ayrıca buluşmada bin 580 kilo Sivas Köftesi pişirilerek ikram edildi.

 

Bu içerik 16-09-2024 14:44'da eklendi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!