Büyükşehir Zabıtasından marketlere sıkı takip

Büyükşehir Zabıtası il genelindeki birçok markette kapsamlı denetimler yaptı. Ekipler, tarihi geçmiş ürünlere el koyarak imha etti

Büyükşehir Zabıtasından marketlere sıkı takip

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, il genelinde olduğu gibi Gebze bölgesindeki marketlerde de temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ve etiket denetimleri gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Gebze Bölgesi Zabıta Amirliği ekipleri; Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçelerinde faaliyet gösteren marketlere yönelik gramaj, etiket ve fiş kontrolüne yönelik denetimlerini sürdürüyor.

TARİHİ GEÇMİŞ ÜRÜNLERE EL KONULDU

Alışveriş sepetine her türlü ihtiyaç ürününü koyarak kasadaki fiyatlar ile etiket fiyatlarının aynı olup olmadığını kontrol eden ekipler, fiyat denetiminin yanı sıra ürünlerin gramaj ve son kullanma tarihlerini de inceliyor. Bu kapsamda yapılan denetimlerde birçok ürünün son kullanma tarihleri geçtiği halde satışa sunulduğu tespit edildi. Halk sağlığını tehlikeye atan işyerleri hakkında yasal işlem başlatılırken, son kullanma tarihi geçen ürünler toplanarak imha edildi.

ZABITADAN VATANDAŞA ÇAĞRI

Vatandaşların herhangi bir olumsuzluğa karşı dikkatli ve duyarlı olmaları uyarısında bulunan zabıta ekipleri, olumsuz bir durumla karşılaşılması halinde 153 Çağrı Merkezi’nin aranabileceği bilgisini verdi.

İLGİLİ
HİZMET

Zabıta

Zabıtalarımız ile kentimiz yaşam alanlarını sizler için daha güvenli hale getiriyoruz.

Zabıta

Kocaeli halkının huzuru ve mutluluğu, temiz, düzenli ve yaşanabilir bir Kocaeli için 7/24 özveriyle görev yapan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, kamu düzenini ve güvenliğini sağlama, trafik denetimi, ticari faaliyetlerin düzenlenmesi gibi görevleri başarıyla yerine getirmektedir. Bu kapsamda, düzenli olarak iş yerleri ve etiket denetimleri, duygu sömürüsü yaparak vatandaşları rahatsız eden şahıslara müdahale edilmektedir. Emniyet ekipleri ile birlikte, Belediyemiz sorumluluk alanları içerisinde park yasağı olan caddelerde, trafik akışını ve kontrolünü sağlamak amacıyla denetlemeler ve gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca durak içi, engelli araç yerleri, tramvay yolu işgallerini önlemek için gerekli kontroller yapılmaktadır. Milli bayramlarda ve belediyemizin etkinliklerinde gerekli tedbirlerin alınması gibi tüm zabıta iş ve işlemleri özverili bir şekilde yürütülmektedir.

6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun hakkında eğitimler düzenlenmektedir.

 

Kimler Faydalanabilir?

Kocaeli genelindeki tüm okullar bu hizmetten faydalanabilir.

 

Nasıl Başvurulur?

Özel ve Resmi Okullarca yapılan talep yazısına istinaden gerekli planlama yapılarak eğitim seminerleri düzenlenmektedir.

 

Nerede Eğitim Veriliyor?

Okulların kendi eğitim salonlarında eğitim verilmektedir.

6502 Sayılı Tüketici Kanununa istinaden, fiyat etiketi, son kullanma tarihi geçmiş ürünler, stokçuluk ve satıştan kaçınmayla ilgili iş yerlerine denetim yapılmaktadır.

 

Nasıl Başvurulur?

153 Merkezine bilgi verilmesi durumunda ekipler tarafından gerekli denetimler gerçekleştirilmektedir.

Çekilen aracınızla ilgili detaylı bilgi almak için BURAYA tıklayın.

Serdar Mahallesi, İstanbul Karayolu Caddesi, No/57 İzmit/Kocaeli

0262 325 86 25

Bu içerik 19-07-2024 10:37'da eklendi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!