Büyükşehir’den Müzeler Haftası’na özel etkinlikler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Müzeler Haftasını düzenleyeceği çeşitli etkinliklerle kutlayacak

Büyükşehir’den Müzeler Haftası’na özel etkinlikler

Dünya kültür mirasının korunması ve müzeciliğin tanıtılması amacıyla Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM) tarafından tüm dünyada “18 Mayıs Müzeler Günü” çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu tema doğrultusunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 22-24 Mayıs tarihlerinde SEKA Kâğıt Müzesi’nde Müzeler Haftasını çeşitli faaliyetlerle kutlayacak.

ŞERMİN YAŞAR OKURLARIYLA BULUŞACAK

Büyükşehir Belediyesi, Müzeler Haftası kapsamında müzeleri tanıtmaya ve sevdirmeye yönelik çeşitli etkinlikler düzenleyecek. 22-24 Mayıs tarihlerinde yapılacak programın ilk gününde saat 14.30’da sergi açılışları ve kokteylle oda orkestrası müzik dinletisi yer alacak. 23 Mayıs’ta ise çocuk edebiyatının önemli ismi yazar Şermin Yaşar, 14.00-15.00 saatleri arasında bir söyleşide bulunacak.

EĞLENCELİ ATÖLYELER ÇOCUKLARI BEKLİYOR

Müzeler Haftası etkinliklerinin son gününde ise müze severleri birbirinden eğitici ve geliştirici atölyeler karşılayacak. “Arkeolojik Kazı Atölyesi”, “Geometrik Desenler Atölyesi”, “El Yapımı Kâğıt Atölyesi”, “Sikke Basım Atölyesi”, “Taş Boyama Atölyesi”, “Çömlek Atölyesi” ve “Restorasyon Atölyesi” ile katılımcılar dolu dolu Müzeler Haftasını kutlayacak. Atölyeler saat 18.00 ve 20.00’de gerçekleşecek. Saat 21.00’de “Müzede Bir Gece” adlı sinema filmi izleyicilerle buluşacak. Etkinlik sonunda bir de özel çekiliş olacak. Çekilişi kazanan kişiye bir adet polaroid fotoğraf makinesi hediye edilecek.

İLGİLİ
HİZMET

SEKA Kağıt Müzesi

SEKA Kağıt Müzesi, bireysel atölye etkinlikleri, okul grup ziyaretleri ve proje hizmetlerini ücretsiz bir şekilde vatandaşa sunmaktadır.

SEKA Kağıt Müzesi

SEKA Kağıt Müzesi'nde neler var?

12 bin 345 metrekare alan üzerine kurulan SEKA Kâğıt Müzesi’nde ziyaretçiler, Cumhuriyet dönemi sanayileşme sürecinde önemli bir yere sahip olan fabrikanın kuruluş sürecinden başlayıp, İzmit’ten Türkiye’ye yayılan kâğıdın hayat hikâyesini görüntüler eşliğinde izleyebilmektedirler.

SEKA Kâğıt Müzesi, ziyaretçiyi odağına alan Türkiye’nin en büyük endüstriyel mirasının müzeye dönüşüm projesidir. Müze, farklı yaş gruplarından oluşan ziyaretçileri için çağdaş bir sergileme yaklaşımıyla unutulmaz bir deneyim sunmaktadır. Müze tüm vatandaşlarımıza açık olup ücretsiz şekilde ziyaret edebilirler.

Adres: Kozluk Mh. Mehmet Ali Kağıtçı Sok. No: 77 İzmit/Kocaeli

Tramvay (Sekapark durağında inerek ulaşılabilir)

Otobüs (Orduevi durağında inerek ulaşılabilir)

SEKA Kağıt Müzesi, pazartesi günleri hariç diğer günler 09:00 – 17:30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

  • Kağıt müzesinde atölye, ziyaret ve etkinlikler ücretli mi?
    Hayır. Kağıt müzesinde verilen tüm hizmetler ücretsiz.

 

  • Atölye ve etkinliklere nasıl kayıt olabiliriz?
    Atölye, etkinlik ve grup ziyaret başvuruları https://sekakagitmuzesi.com/ web adresinden alınmaktadır. Anasayfada yer alan başvuru linkine tıklayınız. Yapmak istediğiniz başvuru türünü (bireysel etkinlik başvurusu veya grup ziyaret) seçtikten sonra başvuru formunu doldurup kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz. Kayıt tamamlandığında tarafınıza SMS gönderilecektir.
    Atölye kayıtları çarşamba günleri saat 11.00’de yayınlanmaktadır. Atölyeler hafta sonları gerçekleşmektedir.

 

  • Atölyelere hangi yaş aralığındaki kişiler katılım sağlayabilir?
    4-13 yaş arası herkes katılabilir.

0262 332 53 47

Bu içerik 16-05-2024 11:27'da eklendi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!