ÇEVRE ŞURASI

    

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan ŞURA Kent Politikaları ve Araştırmaları Merkezi öncülüğünde`, Valilik, Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Kocaeli Ticaret Odası, Kocaeli Sanayi Odası, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Kocaeli Kent Konseyi işbirliği ile Kocaeli İli Sürdürülebilir Çevre Eylem Planı Hazırlanmasına yönelik çalışmalar başlatılmıştır.

Kocaeli İli Sürdürülebilir Çevre Eylem Planı Hazırlanmasına yönelik çalışmalar yapmak. Çevre adına tüm paydaşlar ile ortak akılda buluşularak, geçmiş deneyimler, mevcut durum, gelecek planlamaları ile iyi uygulama örneklerinin konuşulması hedeflenmiştir.

 Kocaeli Valimiz Seddar YAVUZ,  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir BÜYÜKAKIN, anahtar konuşmacı Doğa ve Çevre Programları Yapımcısı & Doğa Aktivisti Güven İSLAMOĞLU’ nun katılımıyla Çevre Şurası ve Çalıştayı gerçekleştirmiştir.

Çevre Şurası ve Çalıştayı 13 masa başlığında; 500 katılımcının bulunduğu 77 Kamu Kurum-Kuruluşu, Özel Teşebbüs Temsilcilerinin davet edildiği “Şûra”, 264 katılımcıyla Çalıştay oturumlarımız tamamlanmıştır.

2 Kasım 2021 Salı günü Kongre Merkezinde, kentteki ilgili tüm aktörlerin aktif katılımı ile gerçekleştirilen çalıştay programında 13 ana başlıkta çalışma masaları yer almıştır;

  1. İklim Değişikliği Azaltım                                                                                                                  
  2. İklim Değişikliği Uyum
  3. Yerel Ulaşım
  4. Sürdürülebilir Arazi Kullanımını Kapsayan Kentsel Yeşil Alanlar
  5. Doğa ve Biyoçeşitlilik
  6. Hava Kalitesi
  7. Çevresel Gürültü ve Titreşim Kalitesi
  8. Atık Üretimi ve Yönetimi
  9. Su ve Atıksu Yönetimi
  10. Eko yenilik ve Sürdürülebilir İş
  11. Enerji Performansı
  12. Entegre Çevre Yönetimi
  13. İzmit Körfezi

Elde edilecek raporların, hazırlanacak Kocaeli Sürdürülebilir Çevre Eylem Planına katkıda bulunması ve bu veriler ışığında Avrupa Yeşil Başkentleri Ödülü başvurusu yapılmasına olanak sağlayacaktır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu içerik 02-11-2021 09:09'da eklendi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!