Çocuğunuzun pusulası siz olun

Dijital Dünyada Ebeveyn Olmak başlıklı bir söyleşide Bilişimci Orhan Toker, dijital dünyanın yanlış kullanımına vurgu yaptı

Çocuğunuzun pusulası siz olun

Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve bu yıl 14’üncü kez kapılarını açan Kocaeli Kitap Fuarı tüm heyecanıyla devam ediyor. Çok sayıda etkinliğin düzenlendiği fuarda, yazarlar ve okuyucuları bir araya geliyor. Bu kapsamda Selim Sırrı Paşa Salonu’nda düzenlen oturumda bilişimci Orhan Toker, Dijital Dünyada Ebeveyn Olmak başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi. Dijital dünyanın yanlış kullanımına vurgu yapan Toker, “Baba bir şeyi beğenmediğinde modemin fişini çekiyor. Ama bu durum çocuğun babadan uzaklaşmasına ve güven kaybına neden oluyor. Çocuklara doğru şekilde yaklaşırsanız çocuğunuzun pusulası siz olursunuz” dedi.

BAŞARIYI TAKDİR ETMİYORUZ

Toker, “Çocuk bize bağ olmasın diye annemize, babamıza bırakıyoruz. Misafir geldiğinde daha rahat edelim diye önden yediriyoruz. Bunu ben de yapıyorum. Bunun daha kötüsü çocuksuz tatile gidenler var” diyerek çocuklardan uzaklaşmanın tehlikeli olduğuna vurgu yaptı. Toker, “Çocuklarımıza ne kadar yakın olursak işimiz o kadar kolaylaşır. Ne kadar uzak tutarsak işimiz o kadar zorlaşır. Çocuğumuzu dinlemek yerine modemin fişini çekersek güvenini kaybederiz. Bizde takdir yok. Bir başarıyı takdir etmesini bilmiyoruz. Bu da nesilden nesile aktarılıyor. Çocuklara doğru şekilde yaklaşırsanız çocuğunuzun pusulası siz olursunuz” dedi.

KİMLERLE BİRLİKTE OLDUĞUMUZ ÖNEMLİ

Yedi Ayet Yedi Şahsiyet adlı söyleşisinde ise Yasin Pişgin, “Doğru insanlarla beraber olmak lazım. Sıratı müstakim üzerinde olmak lazım. Yeter ki gemide olalım. O gemi selametle kıyıya vardığında o gemideki paspas bile kurtulur. Allah bizi sıratı müstakimden ayırmasın. Bizim yolumuz Allah’ın gazabını celbeden herhangi bir karakterin yolu değildir. Kimlerle birlikte olduğunuz kimlik kadar önemlidir. Kıtmir bir köpekti ama salih amel işleyenlerle birlikteydi” ifadelerini kullandı. Öte yandan Tuğba Coşkuner ise Yazarlığın Basamakları ve Yazımından Basımına Bir Kitabın Yolculuğu adlı söyleşisinde yazarlık serüvenini anlattı.

Bu içerik 06-10-2024 17:41'da eklendi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!