Duraklı-Alihocalar Köprüsü’nde kiriş montajı

Büyükşehir, Körfez Duraklı-Alihocalar köprüsünde ayakların tamamlanması sonrası 24 adet kirişin montajına başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Körfez ilçesindeki Duraklı ile Alihocalar mahalleleri arasında kalan derenin üzerine yapılan 46 metre uzunluğunda, 11 metre genişliğinde köprüde kiriş montajına başlandı. 24 adet kirişin monte edileceği köprünün 3 adet ayağı tamamlandı.

İKİ MAHLLEYİ BİRBİRİNE BAĞLIYOR

Körfez’de iki mahalleyi birbirinden ayıran dere üzerindeki köprünün ömrünü tamamlanması sebebiyle yapılan yeni köprü ve bağlantı yolu için 2 bin 730 ton plent miks temel ve 1.400 ton asfalt serimi yapılacak. Duraklı ve Alihocalar mahallelerini birbirine bağlayan 2 açıklıklı köprü ve bağlantı yolları kapsamında 271 metre uzunlukta yol ve dere ıslah çalışması yapılacak. 14 bin metreküp kazı, 2 bin 200 metreküp dolgu çalışması yapılacak köprü için 2 bin metreküp beton 185 ton demir, 5,5 ton yaya korkuluğu, 1.700 metreküp taş duvar, 500 metreküp blokaj ve 270 metrekare pere imalatı olacak.

İLGİLİ
HİZMET

Tünel ve Köprülü Kavşaklar

Ulaşım projeleri kesintisiz devam ediyor. 5 yılda 32 adet köprülü kavşak ve tünel yapımı gerçekleştirildi.

Tünel ve Köprülü Kavşaklar
Bu içerik 11-07-2024 10:08'da eklendi.