Geleceğin bilim insanları burada yetişiyor

Kocaeli Bilim Merkezi’ndeki eğlenceli atölyelere katılan geleceğin bilim insanları Astronot Tuva Cihangir Atasever’i uzaya uğurladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Kocaeli Bilim Merkezi’nde eğlenceli Gökyüzü Bulmacası, Gök Atlası, El Planetaryumu gibi çeşitli astronomik atölyeler devam ediyor. Türkiye’nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever’i “Yörünge Altı Araştırma Uçuşu” özel canlı yayınıyla uzay yolculuğuna uğurlayan Kocaeli Bilim Merkezi’nde atölyelere katılan geleceğin bilim insanları Yörünge Altı Araştırma Uçuşu özel canlı yayını da ilgi ve heyecanla takip etti. Bilime gönül veren gençler özel yanının ardından Kocaeli Bilim Merkezi’ndeki eğlenceli atölyelere katıldı.

 

İLGİLİ
HİZMET

Kocaeli Bilim Merkezi

Kocaeli Bilim Merkezi'nde bireysel atölye etkinlikleri, okul grup ziyaretleri ve özel gün etkinlikleri hizmetleri ücretsiz bir şekilde vatandaşa sunulmaktadır.

Kocaeli Bilim Merkezi

Kocaeli Bilim Merkezi'nde neler var?

Kocaeli Bilim Merkezi, 8.500 metrekarelik alan üzerinde Yaklaşık 250 deney düzeneği ve özel tasarım galerilerin yanı sıra bilimsel çalışmaların yapıldığı atölyeler, bilimsel gösteri ve söyleşilerin yapıldığı bilim sahnesi, sergi alanları yer almaktadır. Deneysel ve uygulamalı etkinlikler içeren, ziyaretçilerini denemeye ve keşfetmeye teşvik eden bir merkezdir.

Kocaeli Bilim Merkezi farklı yaş grupları ve farklı bilgi birikimine sahip bireyleri bilimle buluşturan merkezler olup tüm vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Adres: Kozluk Mh. Mehmet Ali Kağıtçı Sok. No: 77 İzmit/Kocaeli

Tramvay (Sekapark durağında inerek ulaşılabilir)

Otobüs (Orduevi durağında inerek ulaşılabilir)

Kocaeli Bilim Merkezi, pazartesi günleri hariç diğer günler 09:00 – 17:30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

  • Kocaeli Bilim Merkezi atölye, ziyaret ve etkinlikler ücretli mi?

Hayır. Bilim merkezinde verilen tüm hizmetler ücretsizdir.

 

  • Atölye ve etkinliklere nasıl kayıt olabiliriz?

Atölye, etkinlik ve grup ziyaret başvuruları https://kocaelibilimmerkezi.com/ web adresinden alınmaktadır. Anasayfada yer alan başvurular sekmesine tıklayınız. Yapmak istediğiniz başvuru türünü (bireysel etkinlik başvurusu, grup etkinlik, grup ziyaret) seçtikten sonra başvuru formunu doldurup kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz. Kayıt tamamlandığında tarafınıza SMS gönderilecektir.

Atölye kayıtları salı günleri saat 11.00’de yayınlanmaktadır. Atölyeler hafta sonları gerçekleşmektedir. Özel etkinlik programlarını Kocaeli Bilim Merkezi sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

 

  • Atölyelere hangi yaş aralığındaki kişiler katılım sağlayabilir?

4-13 yaş arası herkes katılabilir. Diğer yaş grupları için özel atölye programları uygulanmaktadır.

 

  • Mucit Teknoloji Atölyesi ve PÜF (Proje Üretim Fabrikası) Eğitimleri nelerdir?

Mucit Teknoloji Atölyesi, Makey Scratch Kodlama, Arduino Yazılım, Android Uygulama ve 3D Obje tasarımı gibi kodlama eğitimleri 7-70 yaş grubu için gerçekleştirilmektedir. Eğitimler ara tatil, sömestr tatili ve yaz tatili dönemlerinde 8 saatlik başlangıç eğitimi şeklinde verilmektedir. PÜF (Proje Üretim Fabrikası): Raspberry Pi, Yapay Zeka, Microbit ile Python Kodlama ve Tasarım gibi alanlarda İleri düzey kodlama ve tasarım eğitimlerinin verildiği laboratuvarımızda sınav ile öğrenci alınmaktadır.

0262 325 75 59

Bu içerik 14-06-2024 10:52'da eklendi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!