Hasta Nakil Ambulanslarıyla tedaviye güvenli ulaşım
Büyükşehir’in hasta nakil ambulansı diyaliz hastası İlmiye Teyzenin tedavisine destek oluyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hasta Nakil Ambulansı hizmetleri ile desteğe ihtiyaç duyan vatandaşların yanında olmayı sürdürüyor. Bu bağlamda Büyükşehir Hasta Nakil Ambulansı, yaklaşık 2 yıl önce rahatsızlanan İlmiye Demirelli’nin diyaliz tedavisine destek olabilmek adına güvenli ulaşım hizmeti sağlıyor. Kartepe Akmeşe’de ikamet eden İlmiye Teyze haftanın 3 günü tedavi gördüğü diyaliz merkezine Büyükşehir’in Hasta Nakil Ambulansıyla gidip geliyor.
“HİZMETTEN ÇOK MEMNUNUZ”
Sağlık alanında Kocaeli’ne birçok yenilik kazandırarak vatandaşların hayatını kolaylaştıran Büyükşehir Belediyesi, insan odaklı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, hasta nakil ambulansı hizmetleri ile desteğe ihtiyaç duyan vatandaşların yanında olmayı sürdürüyor. Kartepe Akmeşe’de ikamet eden 59 yaşındaki İlmiye Teyze, Büyükşehir’in verdiği hasta nakil ambulans hizmetinden oldukça memnun. İlmiye Teyze, “Görevli arkadaşlar tam saatinde evimden alıyor ve aynı şekilde saatinde geri getiriyor. Çok güzel bir hizmet. Allah razı olsun” dedi. İlmiye Teyzenin eşi Recep Demirelli ise, “Eşim 2 yıldır diyalize gidiyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ambulansı geliyor, eşimi ve beni alıp diyaliz merkezine götürüyor. Tedavimiz bitince de tekrar evimize geri getiriyor. Yapılan hizmetten dolayı çok memnunuz. Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.
TAM DONANIMLI 30 AMBULANS
Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’de ikamet eden, durumu acil olmayan, nakil esnasında müdahale gerektirmeyen yatalak veya cihaz destekli hastalara yönelik il içi ve il dışına ücretsiz olarak hizmet sunuyor. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı olan Hasta Nakil Hizmeti; tam donanımlı 30 ambulans, eğitimli ve yetkin 124 sağlık personeliyle 7/24 esasına göre Kocaelililere hizmet veriyor. Bu kapsamda 1 Ocak 2024 tarihinden bugüne kadar il içi ve il dışı taşınan hasta, trafik kazası, yerinde müdahale ve ek görevlerle birlikte 16 bin 257 kişiye hizmet sunuldu.
HASTA NAKİL İÇİN 153 ÇAĞRI MERKEZİ
Hasta Nakil Ambulans hizmetinden faydalanmak isteyen vatandaşların il içi nakil taleplerinde tedavi, randevu tarihi ve saatinden en az 1 gün önce, il dışı nakil taleplerinde ise en az 3 gün önceden Büyükşehir Belediyesi 153 Çağrı Merkezini arayarak randevu oluşturması gerekiyor. Talep edilen tarihlerin dolu olması durumunda en yakın uygun tarih planlaması yapılıyor.
İLGİLİ
HİZMET
Hasta Nakil Ambulansı
Kocaali’de ikamet eden başka bir vesait (araç) ile hastaneye evine gitme imkanı bulunmayan durumu stabil (acil olmayan yatalak ve cihaz destekli hastalarımıza yönelik nakil ambulans hizmetidir
Mavi şeritli hasta nakil ambulansları 153 Çağrı Merkeziyle koordineli alarak hizmet vermektedir.
Durumu stabil (acil olmayan) ve tıbbi müdahale gerektirmeyen;
- Felçli yatalak pozisyondaki hastalar,
- Cihaz ve oksijen destekli i hastalar,
- Ambulans ile taşınması uygun görülen yürüyemeyen engelli hastalar,
- Ameliyat olmuş yatar durumda ve yatarak gitmesi gereken hastalar (hekim onaylı ve takipli olarak),
- Yerinde yapılan değerlendirmede ambulans hekimi ve sağlık personelimiz tarafından ambulans ile taşınması uygun görülen hastalar taşınır.
Büyükşehir 153 Çağrı Merkezi aracılığıyla başvurabilir;
- İl içi nakil taleplerinde tedavi-randevu tarihi ve saatinden en az 1 gün önce,
- İI dışı nakil taleplerinde tedavi-randevu tarihi ve saatinden en az 3 gün önce Büyükşehir 153 Çağrı Merkezimizi arayarak randevu oluşturulmalıdır.
Hasta nakil hizmeti ücretli midir?
- 7/24 şehir içi ya da şehirlerarası gerçekleştirdiğimiz hasta nakil hizmetlerimiz il içi ve il dışı nakiller ücretsizdir. Sadece il dışı evden-eve nakillerimiz meclis kararı ile ücretlidir.
Hangi araçlarla hizmet verilmektedir?
- Acil tıbbi müdahale gerektirmeyen, durumu stabil hasta veya yaralıların nakli amacıyla kullanılacak tıbbi donanıma sahip ve hijyen kurallarına riayet edilen araçlarda, 1 şoför, 1 sağlık personeli ve uzman koordinasyon ekiplerimizle hizmet verilmektedir.
Hasta yakınlarının yapması gereken hazırlıklar nelerdir?
- Tedaviye giden hastalar için sağlık kuruluşundan hasta adına tedavi-kontrol randevusu alınmış olmalıdır.
- Hastayı almak üzere gelen ambulansın hasta yakınları ta rafından karşılanması gerekmektedir.
- Yatalak hastalarımız için uygulanan sedye ile taşınma durumunda taşımaya yardımcı olacak iki kişinin hazır olması sağlanmalıdır.
- Hasta ve refakatçinin kimlikleri hazır olmalıdır. Ambulanstaki sınırlı alan nedeniyle sadece bir çanta ile araca binilmelidir.
- Tedavi çıkışlı hastaların tedavi işlemleri bitmiş ve taburcu işlemleri tamamlanmış olmalıdır. 153 Çağrı Merkezi aranarak eve dönüş talebi yapılmalıdır.