Ormanya “Yaz Okulu” başlıyor!

Ormanya, çocukların ekolojik farkındalık kazanacakları Orman Okulu Yaz Eğitim Programı'nı başlatıyor. Program, 7-14 yaş arası için doğanın içinde unutulmaz bir deneyim sunacak

Ormanya, doğayı keşfetmek ve ekolojik farkındalık kazanmak isteyen çocuklar için kapılarını açıyor. Bu yıl da Ormanya Orman Okulu Yaz Eğitim Programı, 7-14 yaş arasındaki çocuklar için doğayla iç içe bir öğrenme deneyimi sunuyor. Program, çocukların doğanın güzelliklerini ve ekosistemlerin işleyişini yakından tanımalarını sağlayacak çeşitli etkinliklerle dolu. Ormanya'nın eşsiz doğal ortamında gerçekleşecek program, çocukların bitki ve hayvan türlerini tanımasına, doğanın döngülerini öğrenmesine ve sürdürülebilir yaşam pratiklerini deneyimlemesine olanak tanıyacak. Ayrıca, grup çalışmaları ve interaktif etkinliklerle çocuklar, sosyal becerilerini geliştirme fırsatı bulacak.

ORMANYA'DA ÇOCUKLAR DOĞAYLA BULUŞUYOR

Ormanya Orman Okulu, çocukların doğayla güçlü bir bağ kurmasını hedefliyor. Doğa yürüyüşleri, bitkileri tanıma, yaban hayvanlarının ayak izi, kuş gözlemi, doğada yaşam becerileri gibi etkinliklerle çocuklar, doğanın bir parçası olmanın ne demek olduğunu yaşayarak öğreniyor. Bu deneyimler, çocukların hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerine katkıda bulunuyor. Ayrıca, doğayla olan bu bağın, çocukların ilerleyen yaşamlarında çevreye duyarlı bireyler olmalarına yardımcı olacağı vurgulanıyor.

 

UZMAN EĞİTMENLERLE DOĞA EĞİTİMİ

Program boyunca çocuklar, alanında uzman eğitmenler tarafından yönlendirilecek. Bu eğitmenler, ekoloji ve doğa eğitimi konularında deneyimli olup, çocuklara doğayı korumanın önemini ve sürdürülebilir yaşam pratiklerini aktaracak. Eğitmenler, çocukların doğa ile ilgili sorularını yanıtlayacak ve onlara ekolojik farkındalık kazandıracak etkinlikler düzenleyecek. Doğa Kaşifleri, Çevre Dedektifleri, Orman Sanat Atölyesi, Çalışkan Çiftçiler, Yaban Hekimler ve Doğada Yaşam Atölyesi olmak üzere 6 farklı eğitim ile dürbün kullanımından yaralı yaban hayvanlarını tedaviye, tohum yetiştirmekten arazi sanatına, temel kampçılık becerilerinden doğa koruma faaliyetlerine kadar bir çok konuda yaparak yaşayarak öğrenebilecekler.

 

İLGİLİ
HİZMET

Ormanya Doğa Okulu

Öğren, Keşfet, Koru sloganı ile 7 ile 14 yaş çocuk ve gençlerin aktif katılımlı, doğayı keşfederek üretici becerilerini destekleyen yaşayarak öğrenme yöntemlerinin uygulandığı eğitim modeli benimsenmiştir

Ormanya Doğa Okulu

Uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimler sonunda çocuklar katılım sertifikası almaktadır. Etkinliklerin ücretsiz olduğu Doğa Okulu'nda çocuklar 8 aşamalı eğitim modeli görmektedir.

7 ile 14 yaş arası çocuk ve gençler bu hizmetten faydalanabilir.

https://ebelediye.kocaeli.bel.tr/KulturGezileri/Basvuru?Id=9455c266-c1d6-4763-9f70-3a890f4aee19 linki üzerinden başvuru kaydınızı yapabilirsiniz.

Ormanya ve Doğa Kocaeli sosyal medya hesaplarından paylaşılan link üzerinden kaydınızı oluşturabilirsiniz.

Katılımcıların Ormanya Doğal Yaşam Alanına kendi imkânları ile gelmeleri gerekmektedir.

  • Nasıl kayıt olunur?

Ormanya web sitesi üzerinden, Ormanya ve Doğa Kocaeli sosyal medya hesaplarından paylaşılan link üzerinden kaydınızı oluşturabilirsiniz.

  • Eğitimlere kaç yaş katılabiliyor?

Eğitimlerimiz 7 ile 14 yaş arası çocuk ve gençlere yöneliktir.

  • Eğitimler kaç saat sürüyor, katıldığımız eğitimlere bir kez daha katılabiliyor muyuz?

Eğitimlerimiz 3 saat sürüyor. Eğitimlerimiz içerikleri mevsimlere göre değişiyor. Yaz ayında katıldığınız etkinliğimize sonbahar, kış ve ilkbahar aylarında katılım sağlayabilirsiniz.

0262 331 66 11

Bu içerik 02-07-2024 09:45'da eklendi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!