Ormanya’da Mutlu Şehir Okulları eğitimi
Büyükşehir Belediyesi tarafından aile yapısını güçlendirme ve bilinçli aileler oluşturma amacıyla Ormanya’da “Mutlu Şehir Okulları” eğitimi düzenlendi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde hafta sonu Ormanya’da “Ailem Kocaeli” buluşmaları kapsamında Mutlu Şehir Okulları eğitimi gerçekleştirildi. “Aile de Doğa Gibi Sevgi ile Yeşerir” teması ile planlanan etkinliğe katılan ebeveynler ve çocukları, doğayla iç içe bir deneyim kazanarak keyifli vakit geçirdi. Yürüyüşle başlayan etkinlikte açık alanda “Mutlu Ebeveynler Okulu” ve “Mutlu Çocuklar Okulu” atölyeleri yapıldı.
ATÖLYELER VE SEMİNERLER
Mutlu Şehir Okulları’nın Ormanya’da ağaçlık alanda gerçekleşen eğitimlerine katılan ailelere alanında uzman psikologlar tarafından “Sağlıklı Ebeveyn Tutumları” semineri verildi. Ayrıca çocuklar içinde birçok alanda gelişim kazanmalarını sağlayan bedensel ve duyusal atölyeler düzenlendi. İki günlük eğitim programında 6-10 yaş arası çocuklar ve aileleri, anlamlı aktivitelerle beyni geliştirerek duyusal motor gelişimini sağlamak amacıyla bedenden oyuna, çanta boyama ve paraşüt gibi etkinliklere katılarak kaliteli vakit geçirdi.
“YENİ ÇEVRE, YENİ ARKADAŞLAR EDİNDİK”
Mutlu Şehir Okulları eğitimi kapsamında gerçekleşen atölye etkinliklerinde yer alan İpek Eryılmaz Güleç, arkadaşının önerisi sayesinde katıldığını, Mutlu Şehir Okulları’nın etkinliklerine severek geldiklerini ifade etti. Güleç, “Kızımın el becerileri gelişsin, sosyal aktivitelerde bulunsun diye bu kurslara katıldık. Gerçekten de faydasını görüyoruz. Yeni bir çevre edindik, yeni arkadaşlar edindik. Bebeğim olduktan sonra çok sosyalleşemiyordum Büyükşehir Belediyemizin verdiği bu imkânlar sayesinde sosyalleşmiş oluyorum. Burada olmaktan mutluyuz, Büyükşehir’e, çalışanlara çok teşekkür ediyoruz” dedi.
“ÇOK GÜZEL VAKİT GEÇİRDİK”
Etkinliğe eşi ve 2 çocuğuyla katılan Kadir Aydın da memnuniyetini ifade ederek, “Eşim ve çocuklarımla Gebze’den geldik. Kızımla çanta boyama etkinliğine katıldım. Oyun oynadık, güzel vakit geçirdik, çok eğlendik. Kocaeli Büyükşehir Belediyesine vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” sözleriyle düşüncelerini ifade etti. Gölcük’ten katılım sağlayan Şevval Sönmez de, “Ailem Kocaeli, Mutlu Şehir Okulları sayesinde çocuklarımla birlikte çok güzel vakit geçirebiliyorum” diye konuştu.
İLGİLİ
HİZMET
Ormanya
2.000.000 m2 alana kurulu Ormanya Doğal Yaşam Parkı’nı Türkiye’nin en önemli doğal turizm destinasyonlarından birine dönüştürdük.
Ormanya içerisindeki bölümler:
● Çocuk Hayvan Çiftliği
● Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi
● Yaban Yaşam Alanı
● Kamp Alanı
● Mesire Alanı
● Doğa Parkurları
● Botanik Yol
● Ormanköy
● Doğa Okulu
● Böcek Oteli
● Kuş Gözlem Alanı
● Orman Kütüphanesi
● Ormanın Sesi
● Sportif Olta Balıkçılığı
● Düşkün Leylekler Evi
● Pelikan Adası
● Engelli Kuşlar Barınağı
Ormanya pazartesi günleri kapalıdır. Pazartesi gününe denk gelen resmi tatillerde ziyarete açıktır. Parkın kapanış saatleri, gün uzunluğu, değişen hava koşulları ve hayvanların doğal günışığı davranışları düşünülerek yaz, kış, bahar ve geçiş dönemlerinde değiştirilmektedir.
Haziran-Temmuz-Ağustos
09:00
20:00
Ekim-Kasım-Mart-Nisan
09:00
18:00
Aralık-Ocak-Şubat
09:00
17:00
Eylül-Mayıs
09:00
19:00
Kamp alanı 23 karavan ve 30 çadır kapasitesine sahiptir. Kamp alanı karavan bölümünde elektrik, su, duş, wc, atık su döküm ve bulaşık yıkama alanı gibi ihtiyaç duyulan temel hizmetler mevcuttur. Elektrik hariç tüm hizmetler çadır alanında da mevcuttur. Çadır alanında ayrıca telefon sarj üniteleri bulunmaktadır.
Kimler faydalanabilir?
18 yaş üstü herkes konaklayabilir. Alanımızı kullanan çiftlerin evli olması gerekmektedir. Çocukların sorumluluğu ebeveynlerin sorumluluğundadır.
Nasıl başvurulur?
Ücretsiz alan olduğu için başvuru ve rezervasyon sistemi yoktur. Gelmeden önce 0262 331 66 11 numaralı hattımızı arayarak alan ile alakalı doluluk oranını öğrenebilirsiniz.
Nasıl gidilir?
Konaklayacak olan misafirlerimizin Ormanya Doğal Yaşam Alanına kendi imkânları ile gelmeleri gerekmektedir.
Kaç gün konaklanabilir?
Kamp alanına giriş tarihinden itibaren kalma süresi en az 1 en fazla 3 gece 4 gündür. Tekrar konaklamak istediğinizde kaldığınız tarihten itibaren 30 gün geçmesi gerekmektedir.
KAMP ALANI KURALLARI
1. Tüm misafirlerimiz giriş ve çıkışlarda danışmaya bilgi vermelidir. Giriş kartları çıkışta danışmaya teslim edilmelidir.
2. Kamp alanına en geç giriş saati 23.00, en geç çıkış saati ise 12.00’dır. Kesin sessizlik saatleri 23.00 - 08.00 arasındadır.
3. Kamp alanına giriş tarihinden itibaren kalma süresi en az 1, en fazla 3 gece 4 gündür. Alan günübirlik kullanıma kapalıdır. Tekrar konaklamak istediğiniz taktirde en son kaldığınız tarihten itibaren 30 gün geçmesi gerekmektedir.
4. Ateş yakılarak yapılan; mangal, soba, semaver ve diğer tüm açık ateşler yasaktır.
5. Kamp alanında alkol vb. sarhoş edici maddeler kullanmak yasaktır.
6. Kamp alanına ateşli silahlar ile girilmesi ve alan içerisinde kullanılması kesinlikle yasaktır.
7. Genel ahlak kurallarına uymayan, etrafına rahatsızlık verecek davranışlarda bulunan ve kavga eden kişiler kamp alanından uzaklaştırılacaktır.
8. Kamp alanına; motokaravan, çekme karavan ve araç üstü çadır haricinde hiçbir araç alınmamaktadır.
9. Karavanların ruhsata işli olmaması halinde araç kamp alanına alınmayacaktır.
10. Çadırların içinde elektrikli - gazlı ısıtıcı yakılmasına ve çadır alanında elektrikli aletler kullanımına izin verilmemektedir.
11. Kamp alanına gelen çiftlerin evlilik cüzdanı sorulmaktadır. Aksi takdirde konaklamalarına izin verilmemektedir.
12. Evcil hayvanlarınızın başı boş bırakılması yasaktır. Hayvanların vereceği zararlardan hayvan sahipleri sorumludur.
13. Çocuklar ebeveynlerinin sorumluğundadır. Duş ve tuvalet kullanan çocuklara bir yetişkin eşlik etmelidir.
14. Kampçıların kamp alanından herhangi bir sebepten ötürü çadır ve karavanını bırakıp çıkmalarına veya karavanı ile gün içinde çıkıp gelmelerine izin verilmemektedir.
15. Kamp ve diğer yaşam alanlarında bulunan demirbaş eşyalara zarar vermeden özenle kullanılması ve korunmasına dikkat edilmelidir.
16. Kamp alanında; atık su, çöp veya çevre kirliliğine neden olabilecek, bitkilere zarar verecek davranışlar uygun bulunmamaktadır.
17. 18 yaş altı bireylerin tek başına kamp yapması yasaktır.
18. Lütfen karavanınızın, aracınızın ve aksesuarlarınızın yeterince emniyetli olduğundan emin olun. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kaybolan veya çalınan eşyalardan ve herhangi bir kişinin maruz kaldığı zararlardan dolayı sorumluluk kabul etmez.
19. Tüm misafirlerimiz kendilerine tahsis edilen numaralı alanda kamp yapmalıdır.
20. Kamp alanımızda rezervasyon sistemi bulunmamaktadır.
Uzuntarla Mahallesi 309. Sokak No:99 Kartepe/Kocaeli
0262 331 66 11
Ziyaretçilerin Ormanya mobil uygulaması ile Ormanya'yı keşfederken ihtiyaç duyacakları bilgilere hızlı erişimini sağlamakla beraber güvenli ve keyifli vakit geçirmelerini sağlıyor. Engelsiz arayüz, Canlıları Keşfet, Doğa Okulu ve Ormanya Macerası mobil oyunu gibi ana başlıklarla beraber Ormanya hakkında bir çok bilgiye ulaşılabilir.
Ücretsiz olan ve aynı zamanda yürüyüş rotalarını da görebileceğiniz uygulamayı aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz.