Özel bireylere özel, Sakal-ı Şerif ziyareti

Kocaeli’deki engelli vatandaşlar, Büyükşehir ve engelli birey Umutcan Yılmaz’ın girişimiyle Sakal-ı Şerif’i görme imkanı buldu

Özel bireylere özel, Sakal-ı Şerif ziyareti

Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerifi’ni görmek isteyen engelli vatandaşlar, bu yıl yine Büyükşehir Belediyesi ve Umutcan Yılmaz’ın öncülüğünde Mevlit Kandili vesilesiyle Mehmet Ali Paşa Cami’nde buluştu. Geçtiğimiz yıl Ramazan ayı sebebiyle gerçekleştirilen engelliler için Sakal-ı Şerif programı bu yıl yine Umutcan Yılmaz’ın öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Peygamberimizin doğum gününde yapıldı.  Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen program Mehmet Ali Paşa Cami’de ikindi namazından sonra gerçekleşti. Engelli vatandaşlar ve aileleri için düzenlenen program İlahiyat Fakültesi Öğrencisi olan yüzde 90 görme engelli Eren Aladağ okuduğu Kuran’ı Kerim tilaveti ve ilahi dinletisiyle başladı. Daha sonra cami içerisinde Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerifi görüşe açıldı.

 

KURAN-I KERİM, İLAHİLER VE SEMAZEN

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Peygamber Efendimizin doğum günü vesilesiyle düzenlediği Mevlit Kandili programına Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcı Ebubekir Ardıç, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Köse, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Bahar Demirhan, AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar, İzmit İlçe Müftüsü Mehmet Reşat Şavlı katıldı. Program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı, Grup Ahenk ile ilahi dinletisi ve semazen gösterimi yapıldı. Cami çıkışı Büyükşehir Sivil Toplum Kuruluşları ve İlişkileri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından tatlı ikramı yapıldı. Programla engelli vatandaşların ve ailesinin Sakalı Şerifi görmesi için kolaylık sağlandı. Başkan Büyükakın, Umutcan’a desteği için teşekkür ederek tablo hediye etti.

 

‘’BU ÖZEL GÜNDE SİZLERLE OLMAKTAN MUTLUYUM’’

Mevlit Kandili programına katılan Başkan Büyükakın, ‘’Alemlere rahmet olarak gönderilmiş Peygamber Efendimizin yolundan ayrılmayın’’ mesajını verdi. Başkan Büyükakın, “Alemlere rahmet olarak gönderilmiş Peygamber Efendimizin doğum günü bugün bizim için çok kıymetli bir gün, onunla alemler karalıktan aydınlığa kavuştu, onunla birlikte rahmet yağmurları yeniden yağmış oldu. Onunla bereketi, kardeşliği, barışı, huzuru, bildiğimiz ne kadar değer varsa onunla birlikte öğrendik. Bugün burada bu programı gerçekleştirmek bizler için sevinç verici, emeği geçen arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum Allah razı olsun” dedi.

 

“EFENDİMİZİN YOLUNDAN AYRILMAYIN”

Engelli ailelerine de seslenen Başkan Büyükakın, “Bu dünya üç günlük dünya, gelip geçici bir dünya. Hiçbir engelin kalmadığı öteki dünyada gerçek mutlulukla buluşmak ümidiyle gecenin feyzinden istifade etmeniz, alemlere rahmet olan Peygamber Efendimiz’in yolundan ayrılmamanız temennisiyle gecenin bereketinden istifade etmenizi diliyorum” mesajını verdi. Engelli bireylerden Umutcan Yılmaz’ın projelendirdiği Başkan Büyükakın’ın desteklediği ve Mehmet Ali Paşa Cami’de gerçekleştirilen Sakal-ı Şerif ziyareti ve özel mevlit programından engelli bireylerle aileleri oldukça memnun ayrıldı.

Bu içerik 16-09-2024 16:30'da eklendi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!