SEKA Kâğıt Müzesinde “Kâğıttan Tasarımlar” sergisi

Büyükşehir’in SEKA Kağıt Müzesi, ‘’Kağıttan Tasarımlar’’ sergisine ev sahipliği yapacak

SEKA Kâğıt Müzesinde “Kâğıttan Tasarımlar” sergisi

Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık Bölümü Temel Sanat Eğitimi dersi öğrencileri, “Kâğıttan Tasarımlar” Workshop'unun 3. haftasında Büyükşehir’in SEKA Kâğıt Müzesinde çalışmalarına devam ediyor. Doç. Dr. E. Begüm Savçın ve Öğr. Gör. S. Burak Savçın tarafından hazırlanan “Kâğıttan Tasarımlar” Workshop’u SEKA Kâğıt Müzesi Geçici Sergi Salonunda 21 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edecek. Atölye sonucu üretilen tasarımlar, 18 Mayıs Müzeler Günü etkinlikleri kapsamında 22 Mayıs 2024 Çarşamba günü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin SEKA Kâğıt Müzesi Geçici Sergi Salonunda ziyarete açılacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın destekleriyle gerçekleştirilen serginin yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

İLGİLİ
HİZMET

SEKA Kağıt Müzesi

SEKA Kağıt Müzesi, bireysel atölye etkinlikleri, okul grup ziyaretleri ve proje hizmetlerini ücretsiz bir şekilde vatandaşa sunmaktadır.

SEKA Kağıt Müzesi

SEKA Kağıt Müzesi'nde neler var?

12 bin 345 metrekare alan üzerine kurulan SEKA Kâğıt Müzesi’nde ziyaretçiler, Cumhuriyet dönemi sanayileşme sürecinde önemli bir yere sahip olan fabrikanın kuruluş sürecinden başlayıp, İzmit’ten Türkiye’ye yayılan kâğıdın hayat hikâyesini görüntüler eşliğinde izleyebilmektedirler.

SEKA Kâğıt Müzesi, ziyaretçiyi odağına alan Türkiye’nin en büyük endüstriyel mirasının müzeye dönüşüm projesidir. Müze, farklı yaş gruplarından oluşan ziyaretçileri için çağdaş bir sergileme yaklaşımıyla unutulmaz bir deneyim sunmaktadır. Müze tüm vatandaşlarımıza açık olup ücretsiz şekilde ziyaret edebilirler.

Adres: Kozluk Mh. Mehmet Ali Kağıtçı Sok. No: 77 İzmit/Kocaeli

Tramvay (Sekapark durağında inerek ulaşılabilir)

Otobüs (Orduevi durağında inerek ulaşılabilir)

SEKA Kağıt Müzesi, pazartesi günleri hariç diğer günler 09:00 – 17:30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

  • Kağıt müzesinde atölye, ziyaret ve etkinlikler ücretli mi?
    Hayır. Kağıt müzesinde verilen tüm hizmetler ücretsiz.

 

  • Atölye ve etkinliklere nasıl kayıt olabiliriz?
    Atölye, etkinlik ve grup ziyaret başvuruları https://sekakagitmuzesi.com/ web adresinden alınmaktadır. Anasayfada yer alan başvuru linkine tıklayınız. Yapmak istediğiniz başvuru türünü (bireysel etkinlik başvurusu veya grup ziyaret) seçtikten sonra başvuru formunu doldurup kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz. Kayıt tamamlandığında tarafınıza SMS gönderilecektir.
    Atölye kayıtları çarşamba günleri saat 11.00’de yayınlanmaktadır. Atölyeler hafta sonları gerçekleşmektedir.

 

  • Atölyelere hangi yaş aralığındaki kişiler katılım sağlayabilir?
    4-13 yaş arası herkes katılabilir.

0262 332 53 47

Bu içerik 13-05-2024 12:49'da eklendi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!