Y. Hereke-Çerkeşli arası sadece 5 dakika

Yol medeniyettir anlayışıyla hizmet eden Büyükşehir’in Körfez Y. Hereke-Dilovası Çerkeşli arasında yaptığı yeni yolla yolculuk süresi 5 dakikaya indi

Y. Hereke-Çerkeşli arası sadece 5 dakika

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Körfez Yukarı Hereke ile Dilovası Çerkeşli’yi birbirine bağlayan yeni yol tamamlanarak trafiğe açıldı. Coğrafi şartlar nedeniyle oldukça zorlu bir inşaat süreci gerektiren yolun uzunluğu 5,2 km oldu. Yol çizgileri de çekilerek hizmete sunulan yol ağır tonajlı araçlar tarafından sıklıkla kullanılacak. Bu nedenle uzun ömürlü ve daha dayanıklı olması amacıyla beton zemin üzerine asfalt serimi yapıldı. Böylece sanayi alanlarının yoğun olduğu Dilovası Çerkeşli ile Körfez Yukarı Hereke arasındaki yolculuk süresi daha önce ortalama 45 dakikayı bulurken, şimdi yeni yapılan yolla sadece 5 dakikaya indi.  

110 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Yaklaşık 110 milyon değerinde bir imalat olan Dilovası ile Körfez’in birbirine bağlandığı Yukarı Hereke-Çerkeşli yolu Körfez ve Dilovası ilçelerini kuzeyden bir aks ile birleşmiş oldu. Hem Körfez, hem Dilovası hem de OSB bölgelerine gitmek isteyen vatandaşların ulaşımını kolaylaştıran önemli proje Büyükşehir Belediyesi tarafından oldukça zor şartlar altında hayata geçirildi.

2 ALT GEÇİT 1 ADET KÖPRÜ YAPILDI

Körfez Yukarı Hereke ile Dilovası Çerkeşli ve Dilovası merkez arasında yapılan yeni yolla ulaşım daha hızlı ve konforlu hale getirildi. Yukarı Hereke’de ikamet eden vatandaşların Dilovası Devlet Hastanesi, Çerkeşli OSB ve ilçe merkezine daha kısa mesafede erişim imkânı sağlayabileceği 5,2 km uzunluktaki yol gidiş-geliş 2 şerit. Yeni yolda 2 altgeçit ve 1 adet dere köprüsü imalatı da yapıldı. Nuh Çimento Fabrikası tali yolunda ve Yukarı Hereke Mermer Ocağı mevkiinde olmak üzere 2 adet de altgeçit imal edildi.

İLGİLİ
HİZMET

Yol Yapımı

Kocaeli şehir içi ve transit yol ağında yetki ve sorumluluğumuz altında bulunan yolların nitelik, konfor ve güvenliğini geliştirme çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürmekteyiz. 5 yılda 2.050 km stabilize yol, 803 km asfalt yol, 78 km yapımı gerçekleştirildi.

Yol Yapımı
Bu içerik 27-09-2024 10:40'da eklendi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!