Sanat İçin Ben de Varım

“Sanat İçin Ben de Varım” projesi kapsamında 16-29 yaş aralığındaki engelli bireylere görsel sanatlar, geleneksel el sanatları, edebiyat, sinema, tiyatro, müzik ve dijital medya alanlarında eğitim verilmektedir ve bu eğitimlerin sonucunda öğrencilerin ortaya çıkardıkları eserler kültür ürünlerine dönüştürülmektedir.

Sanat İçin Ben de Varım

Proje 2 aşamalı bir projedir. Birinci aşaması branşlarla ilgili eğitimleri kapsarken ikinci aşama; eğitimler sonucunda ortaya çıkan sanatsal ve görsel ürünlerin sergilendiği, sunulduğu programları kapsamaktadır. Sanat eğitimleri ile engelli bireylerin sosyal hayata katılımlarının sağlanması, yeteneklerinin geliştirilmesi ve bağımsız yaşam becerileri kazanmaları amaçlanmaktadır.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda sanat dallarına uygun bulunan engelli bireyler projeden faydalanabilirler.

Engelli bireyler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi 153’ü arayarak başvuru yapabilir ve bilgi alabilirler.

• Projeye başvuru yapan engelli bireyler kendi sanat alanlarında uzman eğitimciler tarafından değerlendirmeye alınır ve hangi alanda ne kadar yetenekli oldukları tespit edilir.

Başvuruların Sonuçlanması

• Eğitimcilerin değerlendirdiği engelli bireylere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sonuçlar telefonla bildirilir.

Esaslar

• Sanat İçin Ben de Varım” projesinden öncelikli olarak 16-29 yaş aralığında bulunan, öz bakımını yapabilen engelli bireyler faydalanmaktadır.
  • Başvuran engelli bireylerin Kocaeli’de ikamet etmesi gerekmektedir.

Başvurunuz neden reddedilir?

• Yapılan değerlendirmeler sonucunda engelli bireyin herhangi bir sanat branşına uygun bulunmaması.
  • Engelli bireyin öz bakımını yapamaması.
  • Engelli bireyin ikametgâhının Kocaeli’de bulunmaması nedenlerinden dolayı başvurunuz reddedilir.

Diğer ENGELSİZ ŞEHİR Hizmetlerimiz