Enduro şampiyonası lansmanı yapıldı

Tarih: 4 Haziran, 2021

Enduro tutkunlarının ilgiyle takip ettikleri Türkiye Süper Enduro Şampiyonası 1. ayağı hafta sonu Kocaeli’de yapılacak. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Kartepe Belediyesi destekleriyle 5-6 Haziran 2021 tarihlerinde Kocaeli’nin Kartepe ilçesi Kartepe Motocross ve Atv Parkuru’nda toplu start alacak şampiyona öncesi lansman yapıldı.

LANSMAN İLGİ OLDU
Kocaeli Kent Meydanı'nda şampiyona öncesi yapılan lansmana Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın yanı sıra Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, Kocaeli ASKF Başkanı Murat AYDIN ve çok sayıda Enduro tutkunları katıldı.

HER TÜRLÜ SPORU DESTEKLİYORUZ
Lansmanda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın Kocaeli’yi sportif cazibe merkezi haline getirmeye devam ettiklerini söyledi. Başkan Büyükakın hafta sonu yapılacak olan Süper Enduro Şampiyonasıyla bu spora gönül verenleri bir araya getireceklerini ifade ederek her türlü spora destek verdiklerini vurguladı. Başkan Büyükakın” Bu organizasyonun yanı sıra önümüzdeki aylarda sırasıyla izci olimpiyatları, doğa sporları festivali, trekking, kampçılık organizasyonları ve Ballıkayalar tırmanış festivali yapacağız. Kocaeli konumu ve doğasıyla ulusal ve uluslararası motor ve doğa sporları organizasyonlarının cazibe merkezi haline gelebilir. Kocaeli, spor turizminin potansiyeli göz önüne alındığında haftalık, aylık ve yıl boyunca düzenlenecek organizasyonlarla hem sporcuların hem de bu sporlara gönül vermiş kitlenin uğrak yeri olacaktır.” dedi.

BÜYÜK HEYECANA SAHNE OLACAK
Büyükşehir Belediyesi ve Kartepe Belediyesi tarafından Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde düzenlenecek Türkiye Süper Enduro Şampiyonası’nın açılış ayağında toplu start alacak endurocular, zorlu engelleri aşmaya çalışacak. Süper Enduro Pistindeki (750 mt) yarışlar; Super EnduroGP, Enduro Prestij (EP), Enduro Usta (EU), Enduro Hobi (EH), Enduro Genç (EG), Enduro Veteran (EV) ve Enduro Kadın (EV) sınıflarında yapılacak.

COVİD-19 TEDBİRLER DİKKATE ALINARAK
Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle yarışların yapılacağı şampiyonanın ilk ayağı 5 Haziran Cumartesi günü tedbirler dikkate alınarak antrenman ve sıralama yarışları ile başlayacak. Kocaeli’nin Kartepe ilçesi Kartepe Motocross ve Atv Parkuru’nda 6 Haziran Pazar günü final yarışlarında sporcular ekstrem parkurda hem engel hem de rakipleriyle mücadele edecek.