Büyükşehir´e milli transfer

Engelli rekortmen halterci Turan Mutlu, artık Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor için ter dökecek

Birçok branşta bünyesinde çok sayıda şampiyon sporcuyu barındıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü, engelli sporculara da kucak açtı. Avrupa rekortmeni engelli milli halterci Turan Mutlu, Büyükşehir Kağıtspor`a transfer oldu.


 
AVRUPA ŞAMPİYONASI`NA KATILACAK
48 kilonun önemli isimlerinden biri olan, 3 Türkiye ile 1 Avrupa rekorunu elinde bulunduran milli halterci, en son Atina`da düzenlenen Engelliler Olimpiyatları`nda kolundan sakatlanmasına rağmen çeyrek finale kalarak 8. olmuştu. Turan Mutlu, 6 -11 Kasım tarihleri arasında ise Portekiz`in başkenti Lizbon`da yapılacak Avrupa Engelliler Halter Şampiyonası`na katılacak.

“YALOVA BANA SAHİP ÇIKMADI”
Halen Gölcük Gözlementepe`deki Büyükşehir Belediyesi tesislerinde, antrenörleri Şule Şahbaz ve Nurcihan Gönül nezaretinde çalışmalarını sürdüren Turan Mutlu, “Ben Yalova`da yaşıyorum. Bana orada kimse sahip çıkmadı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı. Bundan sonra daha çok çalışarak bana güvenenleri mahcup etmeyeceğim” dedi.
Engellilerin spor yapmasının, kendilerini rehabilite etmeleri açısından son derece önemli olduğunu söyleyen Mutlu, “Kocaeli`nde de deprem sonrası kalan kardeşlerimiz var. Bunlar da spor yapmalı. Ben bütün engelli kardeşlerimizi spor yapmaya bekliyorum” şeklinde konuştu.  

“HERKES SPOR YAPMALI”
Öte yandan spor yapabilecek durumdaki engellilere, her branş için çalışma ortamı sağlayacaklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Nurettin Arıcan ise, “Spor tüm insanlar için gereklidir. Büyükşehir Belediyesi olarak sakat sağlam ayırımı yapmadan herkese spor yaptırmayı hedefliyoruz. Engelli milli halterci Turan Mutlu`yu da bu amaçla renklerimize dahil ettik. Spor yapmak isteyen tüm engelli vatandaşlarımız bize müracaat edebilir” açıklamasını yaptı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!