Gebze´nin parkları renkleniyor

Büyükşehir Belediyesi, 16 parktaki eskiyen oyun gruplarını değiştiriyor. Bu nedenle çocuklar parklardan çıkmıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze merkezdeki parklarda oyun gruplarını yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar 9 parkın eskiyen grupları yenilenirken, yenilenen parklardaki çocuk sayısının fazlalığı dikkatlerden kaçmıyor.

9`U BİTTİ, 7`Sİ KALDI
Başta D-100 ve kavşaklar olmak üzere Gebze`nin pek çok bölgesinde yeşillendirme çalışmalarına ara vermeden devam eden Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü`ne bağlı ekipler, ilçede şimdi de çocukları sevindiren güzel bir çalışmaya imza atıyor. Sorumluluğu ilçe belediyesine ait olmasına rağmen, 10 dönümden küçük parklardaki oyun grupları yenileriyle değiştiriliyor. Toplam 16 parkın hedef alındığı bu çalışmada yarı rakam aşıldı. 9 parkta çalışmalarını tamamlayan ekipler önümüzdeki günlerde 7 parktaki oyun gruplarını da yenileyecek.

ÇOCUKLAR ÇOK SEVİNİYOR
Bu çalışmalara en çok sevinenler, tabii ki çocuklar oldu. Daha önce derme çatma veya kullanılamaz hale gelmiş malzemelerle oynamaya çalışan Gebzeli minikler, 1. sınıf malzeme ile yapılan yeni oyun gruplarının gelmesiyle adeta parklardan çıkmaz hale geldi, kaliteli oyuncaklarla gönüllerince oynama imkanı buldu.

Oyun gruplarının kurulduğu park ve mahalleler:

MAHALLE    : PARK   :
Sultan Orhan Mahallesi - Şehit Serkan Özçeri Parkı
Arap Çeşme Mahallesi - Şehit Şaban Töngel Parkı
Beylik Bağı Mahallesi - Şehit Faruk Arslan Parkı
Hacı Halil Mahallesi - Tuğgeneral Zeki Durlanık Parkı
Barış Mahallesi -  Yeni Park
Güzeller Mahallesi - Dr. Sadık Ahmet Parkı
Osman Yılmaz Mahallesi - Ahmet Demirhan Parkı
Osman Yılmaz Mahallesi - Şehit Numan Dede Parkı
Osman Yılmaz Mahallesi - Şehit Ömer Ergül Parkı

Oyun gruplarının kurulacağı park ve mahalleler: