Gebze´nin yüzü gülecek

GTO´da konuşan Başkan Karaosmanoğlu projelerini anlattı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, dün Gebze Ticaret Odası Meclis Toplantısı`na katılarak projelerini anlattı. Gebze`ye öncelik verdiklerini belirten Karaosmanoğlu, hayata geçirilecek projelerle Gebze`nin alt yapı sorunu kalmayacağını ifade ederek, “Gebze`nin yüzü gülecek” müjdesini verdi.

ALT YAPIDA HAMLE YILI
Gebze için hazırlanan projeler hakkında tek tek bilgi veren ve çalışmaların hangi seviyede olduğunu tüm detaylarını aktaran Başkan Karaosmanoğlu, nankör yatırım olarak adlandırılan alt yapıya önem verdiklerini söyledi. Karaosmanoğlu, alt yapının yapılmadığı hiçbir yerde üst yapının olamayacağını dile getirdi. Karaosmanoğlu, 2005-2006 yıllarının bu alanda hamle yılı olduğunu hatırlatarak, ortak kazı çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

GEBZE`NİN İMAR PLANI YOK
Aldıkları büyük borç yüküne rağmen projeleri tek tek hayata geçirmeye başladıklarını ifade eden Karaosmanoğlu, plana uygun olarak çalışma yaptıklarını belirtti. Karaosmanoğlu, “Gebze`nin bir haritası bile yok. Bırakın haritayı, imar planı dahi yok. Bölge üzerinde vatandaşın tarlası, arazisi var. Önce halihazır haritası, sonra imar planı olacak. Projesi kesinleştikten sonra ihale sürecine geçilecek. Tüm bunlar zaman alıyor. Sorun çözülmeden de çalışmalara start veremiyoruz. Halkımızın kaynaklarını israf etmeden kullanmak namusumuzdur” ifadesini kullandı.

PROJELER HAYAL DEĞİL
Konuşmasında Büyükşehir Belediyesi`ndeki değişimi özetleyen Başkan Karaosmanoğlu, bugüne kadar geçen süre zarfında önemli proje çalışmalarının hazırlıklarını yürüttüklerini söyledi. Gebze`nin sorun ve ihtiyaçlarının büyüklüğüne dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, “Gebze için arıtma tesisleri hariç sadece alt yapıya 50 trilyon ayırdık. Gebze`ye bu dönem sonuna kadar 100 trilyon liralık yatırım yapacağız. Tüm problemleri adım adım çözeceğiz. Projelerimiz hayal değil gerçektir” şeklinde konuştu.

İKİ ARITMA TESİSİ SÖZÜ
Başkan Karaosmanoğlu toplantıda, alt yapı çalışmalarını gerçekleştirirken kaliteli hizmet vermeye büyük önem gösterdiklerini vurguladı. Kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarında beton boru yerine korigatör boru kullandıklarını, yüzde 35 pahalı olmasına rağmen bu borunun daha kaliteli ve uzun ömürlü olduğunu, 50 yıl garantili olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, Kocaeli`nde toplam 7 arıtma tesisi bulunduğunu, biri Dilovası`nda diğeri Gebze`de olmak üzere iki arıtma tesisi daha hizmete sokacaklarını, bunların tanesinin 30 trilyon lira olduğunu söyledi.

KALICI BİR ANLAYIŞLA PROJE ÜRETMEK
Karaosmanoğlu, ekonomik anlamda artan Büyükşehir Belediyesi`nin imkanlarını kullanırken, sivil toplum örgütlerinin de fikirlerini aldıklarını söyledi. Karaosmanoğlu, “Belediyenin 5 katrilyon borcu var. Bu borç nedeniyle gelirlerimizin yüzde 40`ı kesiliyor. Geriye kalan yüzde 60`ı da şükür projelerimizi hayata geçirmek için bize yetiyor. Biz bilimsel, ileriye dönük ve kalıcı bir anlayışla proje üretmek ve kaynaklarımızı bu projeler için harcamak gayretindeyiz” dedi.

MODERN ÇÖP SAHASI
Gebze`nin trafik sorununu yapılacak 53 kavşak düzenlemesi ile çözmeyi hedeflediklerini ifade eden Karaosmanoğlu, kanalizasyonların aktığı derelerin ıslah edileceğini ifade etti. Başkan Karaosmanoğlu “Bu derelerin hala açıktan zehir akıtıyor olması bizim için utanç vericidir” ifadesini kullandı. Derelerle ilgili projelerin süratle hazırlandığını dile getiren Başkan Karaosmanoğlu “Dilovası`nda yaptırdığımız modern depolama tesisleri, çevreye koku ve çirkin görüntü yaymayacak. Yaptığımız modern tesisler kesinlikle çevreye rahatsızlık vermeyecek. Tesislerimiz modern ve çağa uygun olacak” açıklamasını yaptı

GÜNÜN ANISINA PLAKET
Başkan Karaosmanoğlu`nun Gebze Ticaret Odası`ndaki sunumuna Gebze Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan, Dilovası Belediye Başkanı Musa Kahraman, meclis üyeleri katıldı. Gebze Ticaret Odası Başkanı İbrahim Başaran günün anısına Başkan Karaosmanoğlu`na alkışlarla kristal takdim etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!