“Gebze'ye neşter vuracağız”

Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, Gebze´yi Gaziler Dağı´ndan izledi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu önceki gün çalışmak için gittiği Gebze`nin yerleşimini Gazi Dağı`ndan inceledi. Bir süre Gebze`yi seyreden Başkan Karaosmanoğlu, sanayinin getirdiği çarpık yapılaşmayı yerinde gördükten sonra, “Artık buna son vermenin zamanı geldi. Gebze`ye neşter vuracağız” dedi.

ÇOCUKLARA SÖZ VERDİ
Başkan Karaosmanoğlu sabahın erken saatlerinde Gebze`de yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Yavuz Selim Mahallesi`nde yapılan yol çalışmalarını denetleyen Başkan Karaosmanoğlu`nun etrafını saran çocuklar, okulların tatil olduğunu,fakat oyun oynayacak yer bulamadıklarını belirterek, “Ne olur Başkan amca bize oyun sahası yapsana” diye yalvardı. Çocukları kırmayan Başkan Karaosmanoğlu, yakın bir gelecekte Gebze sınırları içinde çocukların artık oyun oynayacakları yerlerin yapılacağını belirtti.

GAZİLER DAĞINDA SABAH SPORU
Gebze`de yapılan çalışmaları izledikten sonra, Tatlıkuyu Köprülü Kavşağı`nı inceledi. Başkan daha sonra Milli Savunma Bakanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi`ne mesire alanı için devredilen  gaziler dağı rekreasyon düzenlemesin yapılacağı alanda uzun bir yürüyüş yaptı. Dağın eteklerinden başlayan yürüyüş radar mevkiinde son buldu. Buradan Gebze`ye kuş bakışı inceleyen Karaosmanoğlu, çarpık yapılaşmanın ne kadar kötü bir olay olduğunu belirterek, “Maalesef sanayileşme getirdiği nimetlerin yanı sıra bazen bu tür sağlıksız ortamlara neden oluyor. Artık buna son vereceğiz. İnszanımız insanca yaşanabilen ortamlara yerleşim birimlerine kavuşacak” şeklinde konuştu.

“BİZDE TAKIM RUHU VAR”
Gebze`de 2005 yılında başlatılan projelerin tamamlanması halinde büyük bir sorunun ortadan kalkacağını belirten Karaosmanoğlu, takım ruhu ile çalıştıklarını belirtti. “Bizde takım ruhu var” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı, vatandaşların dertlerini dinleyip, kent içinde geziye çıktı. Genel olarak yaşanan sıkıntılar yol tamiri, altyapı, su, oyun bahçesi, spor sahaları olduğunu belirten Başkan Karaosmanoğlu köklü çözüm konusunda beyin jimnastiği yaparak tüm sorunların üstesinden geleceklerini ifade etti. Her mahallenin imar planını çıkardıklarını ifade eden Karaosmanoğlu, program dahilinde çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!