Kandıra´nın terminal çilesi bitiyor

Projesi tamamlanan yeni terminal binası ihale edilmeyi bekliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye`si ilçelere yönelik hizmetlerini tek tek ihale aşamasına getirdi. Kandıra`nın yıllardan beri en büyük çilesi olarak bilinen Otobüs Terminali çilesi nihayet sona eriyor. Projesi tamamlanan proje, Ağustos Ayı içinde ihale edilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, hazırlanan projeleri ihtiyaca göre bütün ile yaydıklarını ifade etti.

KANDIRA`YA MÜJDE
Çıkarılan 5216 Büyükşehir Belediyesi Yasası ile bütün il sınırlarına hizmet vermeye başlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, projelerini adil olarak il geneline yaymak için yoğun çaba sarfediyor. Nüfusa ve ihtiyaca göre yatırım yapıp, proje hazırlattıran Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra`nın yıllardan beri en çok ihmal edilen ilçelerin başında geldiğini söyledi. Karaosmanoğlu, “Maalesef ulaşım ve terminal sorunu bir an önce çözümlensin diye emek verdik. Projesi yapılan terminal binası 10 ağustos tarihinde ihale edilecek. Bina modern ve ihtiyaca cevap verebilecek bir konumda olacak. Kandıra`ya hizmetimiz bununla sınırla kalmayacak” dedi.

16 PERONU BULUNUYOR
Şehirler arası ve köy otobüslerinin yıllardan beri devam eden terminal sorunu nihayet sona eriyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi hazırlanan   Kandıra Terminal Binası içinde toplam 16 peron yer alacak. Şehirler arası ve köy otobüslerinin kullanacağı terminal binası, Çarşı Mahallesi`nde inşa edilecek. 8 bin 500 metre karelik alana kurulacak olan terminal binasının kapalı alanı bin 300 metrekare olacak. Terminalde 6 bin 500 metrekarelik otopark bulunuyor. Tretuarlar pres tuğla ile kaplanırken, peronlar yüzey yerleştirici endüstriyel betonlarla yapılacak.

UZAY SİSTEMLİ ÇATI
Kandıra`da yolcu taşıma ve trafik sorununu büyük oranda çözecek olan yeni terminal binası içine 11 adet iki katlı yazıhane konulacak. Ayrıca 6 işyeri, 130 metrekarelik çay salonu, 450 metrekarelik yolcu bekleme salonu, tuvaletler, mescit, yönetim odası, berber ve zabıta büroları bulunacak. Terminalin çatısı ise uzay sistemi çelik çatı olarak inşa edilecek. Terminalin girişinde bariyerli kontrol noktası ve 40 metreküplük betonarme su deposu yapılacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!