“Kentimizde spor altyapısı için ciddi bir potansiyel var”

Başkan Büyükakın, kulüplerin sürdürülebilir bir yapıya ulaşmasının önemine değinerek, “Kentimizde altyapı için ciddi bir potansiyel var. Kocaeli’deki yetenekli genç kaynağımızı çok iyi kullanmamız gerekiyor” dedi

“Kentimizde spor altyapısı için ciddi bir potansiyel var”

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden İlimtepe Kullar 1975 Spor Kulübü Başkanı Fahri Altıntaş ve beraberindeki heyeti makamında konuk etti. İlk sezonu olmasına karşın kurumsallaşmaya ve altyapıya önem verdiklerini dile getiren kulüp Başkanı Altıntaş, “Altyapı ve tesisleşmeye çok önem veriyoruz. Attığımız her adımda ve çizdiğimiz hedeflerde önceliğimiz altyapının gelişmesidir” dedi. Kocaeli’nin bir spor şehri olduğunu dile getiren Başkan Büyükakın ise, “Kentimizde altyapı için ciddi bir potansiyel var. Kocaeli’deki yetenekli genç kaynağımızı çok iyi kullanmamız gerekiyor” ifadelerini sarf etti.

“DESTEK PROGRAMLARINI HAYATA GEÇİRECEĞİZ” 
İlimtepe Kullar Futbol Koordinatörü Metin Özkan’ın da yer aldığı ziyarette, kulüplerin sürdürülebilir bir yapıya ulaşmasının önemine değinen Başkan Büyükakın, “Kocaeli markasının gelişmesinde spor çok önemli bir yere sahiptir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin spor eğitimleri alması ve en azından bir spor dalında amatör olarak ilgilenmesini istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmek içinde çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“GÜÇLÜ BİR EKONOMİ VE ALTYAPI OLMALI” 
Tesis ve sporcu altyapısının geliştirilmesine katkı sunduklarını dile getiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Başkan Büyükakın, “Kulüplerimizde arzu ettiğimiz husus, sağlam ve sürdürülebilir bir ekonomik yapının kurulmasıdır. Bu konu takımlarımızın yaşamlarını sürdürmesi ve gelecek kuşaklara da güzel bir hizmet verebilmelerine olanak sağlayacaktır. Bu noktada ulusal ve uluslararası boyutta kendinden söz ettirecek sporcuların yetişmesi için de altyapıya ağırlık vermeliyiz. Konsantrasyonumuz güçlü bir ekonomik yapı ve altyapı için olmalıdır” diyerek sözlerini tamamladı. Birliktelik yapılan görüş alışverişinin ardından sona erdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!