“Kocaeli süper lige çıkıyor”

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kentin her köşesi ile kalkındığını söyledi

Temeli 8 yıl önce atılan ancak bir türlü yapımı tamamlanamayan Mehmet Ali Paşa Kültür ve Sağlık Merkezi önceki gün düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, teslim aldıkları Kocaeli`nin amatör küme takımı olduğunu belirterek, “Kimsenin kuşkusu olmasın, biz Kocaeli`ni süper lige taşıyacağız” dedi.

BEKİRPAŞA`DA İLK SALON
Yapımı yılan hikayesine dönen Sağlık ve Kültür Merkezi, nihayet tamamlandı. Açılışa Kocaeli Milletvekili Dr. Nevzat Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Vali Yardımcısı Necmettin Kalkan, belde belediye başkanları, Büyükşehir üst düzey yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Folklor gösterilerinin yapıldığı törende Bekirpaşa halkı, ilk kez bir salona kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Vatandaşlar törene büyük ilgi gösterdi.

BÜYÜKŞEHİRE ÖVGÜ
Törenin açılış konuşmasını yapan Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, beldelerinin yıllardan beri gözardı edildiğini söyledi. Köktür, “Eğer kapıda alacaklılarımız beklemiyorsa, çalışanlarımız eylem yapmıyorsa, maaşlar gününde ödeniyorsa, temizlikte sorun yoksa, Akçakoca konutları büyük değişime uğradıysa Bekirpaşa da köklü bir değişim olduğu ortada. Tüm bunların arkasında lokomotif olarak duran Büyükşehir Belediyesi var. Ne kadar teşekkür etsek azdır” şeklinde konuştu.

“MODERN KENT KURUYORUZ”
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu törende yaptığı konuşmada geleceğin teminatı olan gençler ve çocuklar için modern bir kent kurduklarını söyledi. Türkiye`nin büyük bir değişim ve gelişim yaşadığını belirten Karaosmanoğlu, “Aynı değişimi burada Kocaeli`de yaşıyor, Bekirpaşa`da yaşıyor. Güvene layık olmaya çalışıyoruz. Her geçen gün bir yenilik olacak. Perşembe Pazarı`nda Yahyakaptan`a kadar yapılan yürüyüş yolu ve bulvar 1 ay içinde bitecek ve yol hizmete açılacak” müjdesini verdi.

YARIM KALAN PROJELER
Başkan Karaosmanoğlu, plansız programsız yapılan işler nedeniyle halkın hizmet alamadığını hatırlatarak, “Temeller atılıyor, çalışmalar aylarca, yıllarca bitmiyor. Ödenek bitiyor, ek ödenek ayrılmıyor. Kocaeli`nde bile bu şekilde onlarca proje var. Bunların bir kısmını biz üstlendik. Kocaeli`ne kazandıracağız” dedi.

KÖYE HİZMET HAMLESİ
Konuşmasında köylere hizmet hamlesi başlattıklarını belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Son beş yılda köylere dökülen asfalt kadar biz 2-3 ay içinde yaptık. Tarla yollarını bile açtık. Doğalgaz çalışmalarımız kentin her köşesine girmeye başladı. Yıl sonuna kadar şehir merkezinde doğalgaz almamış kimse kalmayacak. Kurslarımız ise aralıksız sürüyor. Biz teslim aldığımızda bu kent amatör kümede, küme düşmek üzereydi. Şimdi geldiği noktaya bir bakın isterseniz. Kimse merak etmesin, hedeflerimize henüz varmadık. Bu kent kısa sürede süper lige çıkacak” şeklinde konuştu.

HAYAL DAHİ EDEMEYECEĞİNİZ BİR KOCAELİ
Kocaeli Milletvekili Dr.Nevzat Doğan da Büyükşehir Belediyesi`nin büyük hizmetler vermeye başladığını ifade etti. Bekirpaşa`nın sağlık sorununu çözme noktasında Büyükşehir tarafından çok kısa sürede tamamlanan merkezin bir bölümünde tüm tahlillerin yapılacağı sağlık merkezinin bulunmasının büyük şans olduğunu belirten Doğan, “Üç dört yıl içinde hayal dahi edemeyeceğiniz bir Kocaeli yaratacağız. Sizler en iyisine layıksınız”

“KOCAELİ DEĞİŞİYOR”
“Kocaeli Değişiyor”
sloganıyla hizmet atağa başlatan Büyükşehir Belediyesi, projelerini tek tek hayata geçirmeyi sürdürüyor. Kavaklı Caddesi üzerinde açılan sağlık ve kültür merkezinin 2 bin 500 metrelik kapalı alanı bulunduğu, beldenin ilk kez düğün salonuna kavuştuğu belirtildi. Binada gelin odasının yanı sıra 600 kişilik nikah salonu, kütüphane, irtibat büroları, muhtarlık binası ve sağlık merkezi bulunuyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!