Sportmen Başkan

Önce ağaca tırmanıp dut yedi, ardından yürüyüş yaptı, herkes döküldü

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, sıradan bir vatandaş gibi köylülerin arasına karışıp, 20 yaşındaki gençlere taş çıkardı. Başkan Karaosmanoğlu Arızlı Köyü`nde önce ağaca çıkıp dut yedi, ardından 10 kişiyle başlattığı 4 kilometrelik yürüyüşünü biri koruması, diğeri köylü bir vatandaş olmak üzere 2 kişiyle bitirdi.

AĞACA TIRMANDI
Her fırsatta spor yapmakla bilinen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, sportmenliğini önceki gün Arızlı Köyü`nde gösterdi. Kalabalık bir konvoyla Arızlı Köyü`ne giden Karaosmanoğlu, Muharrem Macit isimli vatandaşın evinin önünde aracını durdurup indi. Vatandaşlarla bir süre sohbet eden Karaosmanoğlu, sahibinden izin isteyerek dut ağacına tırmandı. “Meyveyi dalında yiyeceksin” diyen başkan, sporcu çevikliği ile hiçbir zorluk çekmeden ağacın tepesine çıktı. Uzun süre burada dut yiyen Başkan Karaosmanoğlu, yerde bekleyen Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice ve Kuruçeşme Belediye Başkanı Ali Kahraman`a dut atarak, onlarında yemesini sağladı. Sporcu çevikliği ile yere inen Başkan, hane halkına teşekkür etti.

10 KİŞİ BAŞLADI 2 KİŞİYLE BİTTİ
Daha sonra Arızlı Köyü`nde yapılan törene katılan İbrahim Karaosmanoğlu, köyde önce kurdela kesti, sonra vanayı açarak, suyun gelişini kutladı. “Hayırlı olsun” diyen Başkan Karaosmanoğlu`na köylüler sevinç gösterisinde bulundu. Törenin bitiminden sonra eşofmanlarını giyerek yürüyüş yapacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı`na 10 kişilik bir grup eşlik etti. Yolda yürürken zaman zaman köyün yaşlı kadınlarının elini öperek, onlarla sohbet eden Karaosmanoğlu`nun 4 kilometrenin sonunda yanında sadece koruması ve Aydın Kaboğlu isimli bir köylü kaldı.  Beraberindekilerin kendisiyle yürüyememesini değerlendiren Karaosmanoğlu, “Maalesef spor yapma alışkanlığı olan bir toplum değiliz. Halbuki spor sağlıklı, mutlu ve huzurlu yaşamdır. Hastalıklardan korunmaktır” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!