Yetiştirilen 10 bin fidan ile Kocaeli daha da yeşil

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren üretim fidanlığında yetiştirilen fidanlar, Kocaeli’nin farklı bölgelerini yeşillendiriyor

Yetiştirilen 10 bin fidan ile Kocaeli daha da yeşil

Yeşil alanların bakımına ve büyümesine büyük önem veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şehrin daha da yeşile bürünmesini yetiştirdiği fidanlar ile sağlıyor. Başiskele İlçesi Kullar’da 856 dönüm üzerine kurulu üretim fidanlığından, Kocaeli’nin tüm bölgelerine, yılda ortalama yetiştirilen 10 bin fidan sevk ediliyor. Üretilen fidanlar ile hem tasarruf sağlanırken hem de şehrin birçok noktasında yeşil alanlar oluşturuluyor.

BAKIM VE YETİŞTİRİCİLİK BELLİ BİR PROGRAM DAHİLİNDE YAPILIYOR

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Park ve Bahçeler İdari Şube Müdürlüğü bünyesindeki Fidanlık Şefliği ve Üretim Fidanlığı bünyesindeki personeller, fidanların bakımlarını titizlikle yapıyor. Seralar ve repikaj alanlarında üretim sağlamak ile beraber, saksıya alınan tüm bitkilerin, alanda dikili olan fidanların, bakım ve yetiştiriciliği, gübreleme, aşılama, budama, hastalık ve böcek kontrolleri ile birlikte aynı zamanda sulama programları hazırlanıyor. Tüm türler ele alındığında fidanlıkta toplam 60 bin bitki bulunuyor.

FARKLI TÜRLERDE BİTKİLER YETİŞTİRİLİYOR

Fidanlıkta üretimi ve sürdürülebilirliği olan çeşitlerin başında çınar, ıhlamur, dişbudak, salkım söğüt, lale ağacı, süs eriği, süs elması, süs kirazı, meşe, kavak, akçaağaç ve birçok geniş yapraklı fidanlarımızın yanı sıra çeşit çeşit meyve ağaçlar bulunuyor. Ladin, sedir, fıstık çamıyla beraber çok zengin çalı grubunda taflan, lavanta, kartopu, Osmanlı çimi, hanımeli, loropetalum ve birbirinden farklı bitki grup ve çeşitlerine özenle bakılıyor.

BAKIMLAR DÜZENLİ OLARAK YAPILIYOR

Alanda bulunan fidanların daha sağlıklı ve hızlı büyümesi için bakım çalışmaları günlük ve aylık olarak gerçekleştiriliyor. Yılın her mevsiminde istekleri değişen bitkilerin, tüm ihtiyaçları karşılanıyor ve üretimin sürdürülebilirliğinin arttırılması hedefleniyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!